Nové pneumatiky Firestone pro smíšený provoz zvládnou také jízdu mimo zpevněné cesty

10. prosince 2015, 11:36

Firestone, značka pneumatik, která přináší inovace již více než 100 let, pokračuje v posouvání hranic realizovatelného zcela novou řadou extrémně robustních pneumatik pro smíšený provoz na silnici i v terénu. Nové pneumatiky FS833 Steer (vodící), FD833 Drive (záběrová) a FT833 Trailer (pro návěsy a přívěsy) poskytují vyšší odolnost, dlouhou životnost a dobrou přilnavost v rozmanitých druzích náročného terénu a přinášejí do segmentu ON/OFF seriozní a nákladově efektivní přístup, jímž je značka Firestone proslulá. Díky tomu se kola nezastaví ani mimo zpevněné cesty!

Bezpečný a spolehlivý výkon
Nové pneumatiky Firestone pro smíšený provoz mají označení M+S, které prozrazuje, že jsou tyto pneumatiky vhodné i pro použití v blátě a čerstvém nebo tajícím sněhu, protože nabízejí lepší přilnavost a vyšší brzdné výkony než běžné pneumatiky. FS833 a FD833 mají rovněž alpský symbol, a jsou proto vhodné pro provoz v náročných zimních podmínkách.

Nejmodernější technologie
Nové pneumatiky jsou vybaveny vyspělými technologiemi, jako jsou spojovací můstky, které zvyšují tuhost bloků a minimalizují opotřebení. Pneumatiky mají díky tomu delší životnost a jsou méně hlučné. Konstrukce pneumatik zahrnuje rovněž technologie tzv. štíhlé patky s menším množstvím výplně v této oblasti. To snižuje jak hmotnost pneumatiky, tak i spotřebu paliva. Další výhodou je vyšší užitečná nosnost.

Nové pneumatiky Firestone pro smíšený provoz se mohou pochlubit robustní konstrukcí, díky níž jsou ideální pro prořezávání a protektoraci, jimiž lze prodloužit životnost pneumatiky.

Pneumatika FS833 pro vodící nápravy: Odvede skvělou práci
Nová vodící pneumatika pro smíšený provoz poskytuje díky odolné a vyztužené směsi skvělé výkony s dlouhou životností. Uspořádání žeber a lamel v dezénu poskytuje řidičům nákladních vozidel potřebnou citlivost řízení i trakci, zatímco robustní konstrukce minimalizuje riziko poškození.

Pneumatika FD833 pro poháněné nápravy: Nic ji nezastaví
Vysoké a široké bloky dezénu této nové záběrové pneumatiky poskytují skvělou trakci, aby byla vozidla s těmito pneumatikami skutečně nezastavitelná. Kromě toho disponuje dezén pneumatiky FD833 samočisticí funkcí za jízdy, aby byl zaručen konzistentní výkon.

Pneumatika FT833 pro návěsy a přívěsy: Více nákladu na delší vzdálenost
Skvělé schopnosti pneumatiky FT833 při provozu na silnici i v terénu umožňují suverénní jízdu na jakémkoli povrchu. Její odolná, robustní kostra je odolná vůči poškození. Dezén pneumatiky FT833 se vyznačuje velmi dobrou odolností vůči nerovnoměrnému opotřebení, aby byla zaručena dlouhá životnost pneumatiky.

Harald Van Ooteghem, vedoucí oddělení pneumatik pro nákladní vozidla a pneumatik, k tomu říká: „Firestone má zálibu v posouvání hranic. Proto je nová řada pro smíšený provoz přirozeným rozšířením seriózního přístupu značky. Tyto pneumatiky jsou dostatečně odolné pro náročný provoz bez zbytečných prvků. Jsou to zkrátka pneumatiky vynikající kvality pro jízdu i mimo zpevněné cesty za cenu, která rozhodně nepřekročí stanovený rozpočet!“

Nová řada pneumatik Firestone pro smíšený provoz bude nabízena v nejběžnějších rozměrech  315/80 R 22,5 a 13 R 22,5 (FS833 a FD833) a 385/55 R 22,5 (FT833) u všech dobrých prodejců pneumatik po celé Evropě od prosince 2015 a postupně nahradí své předchůdce v rozměrech, v nichž byla uvedena na trh.

Firestone rozšiřuje řadu silničních pneumatik
Firestone nejenže modernizuje svou řadu pneumatik pro smíšený provoz, ale rozšiřuje také nabídku silničních pneumatik FS422-FD622, představených na loňské výstavě Reifen Essen, o nové rozměry 295/80 R 22,5 a 315/70 R 22,5. Tyto pneumatiky poskytují dlouhou životnost a spolehlivý výkon za rozumnou cenu.

Související články

Firestone zahajuje ofenzivu v Evropě
Firestone zahajuje ofenzivu v Evropě

Esencí značky Firestone je „svoboda řídit“ Firestone zahajuje nyní v Evropě ještě silnější ofenzivu. Společnost Bridgestone, která převzala celosvětové aktivity značky Firestone v roce 1988, investuje v poslední době do projektu, jenž zajistí značce Firestone na evropském trhu velmi konkurenceschopnou nabídku produktů doprovázenou příslušnou marketingovou podporou. Firestone klade od uvedení pneumatiky Destination HP pro SUV na trh v roce […]

Závodní historie značky Firestone
Závodní historie značky Firestone

Závodní historie značky Firestone. 1909 Zakladatel společnosti Harvey Firestone namontoval sadu pneumatik Firestone na vůz, který řídil Barney Oldfield v závodě Indianapolis 300. „Mojí jedinou životní pojistkou jsou pneumatiky Firestone,“ řekl Oldfield přítomným divákům během testovacích jízd před závodem. 1911 Ray Harroun zvítězil na pneumatikách Firestone v prvním závodě Indianapolis 500 za volantem vozu Marmon […]

Pneumatiky Bridgestone ECOPIA a TURANZA jsou originální výbavou modelu Toyota Prius 2016
Pneumatiky Bridgestone ECOPIA a TURANZA jsou originální výbavou modelu Toyota Prius 2016

Pneumatiky Bridgestone ECOPIA a TURANZA jsou originální výbavou modelu Toyota Prius 2016. Pneumatiky Bridgestone ECOPIA mají nízký valivý odpor, který snižuje spotřebu paliva. Tyto pneumatiky byly poprvé zahrnuty do výbavy elektromobilů v roce 1991 a Bridgestone se nyní může pochlubit kompletní produktovou řadou pneumatik ECOPIA, která zahrnuje rozměry pro širokou škálu automobilů. Pneumatiky TURANZA se vyznačují […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!