Pirelli představuje pneumatiky řady P ZERO™ TROFEO

22. února 2016, 18:17

K dosažení maximálních možných zážitků z jízdy na okruhu nejlépe poslouží řada P ZERO™ TROFEO obsahující pneumatiky Trofeo a Trofeo R. Jejich charakteristiky se nejvíce projeví na nejvýkonnějších sportovních vozech jako BMW, Ferrari, Lamborghini, Maserati, Porsche a dalších.

Při vývoji těchto pneumatik velmi posloužily zkušenosti nabyté z účinkování v motorsportu. Jsou určeny k použití především na suché dráze. Jejich směs odolává intenzivnímu použití a s ním spojenému vysokému zahřátí pneumatik. Tato nově vyvinutá směs umožňuje uchování té nejvyšší výkonnosti po dobu delší než kdykoliv předtím. Asymetrický vzorek je rozdělen do dvou hlavních částí, přičemž vnitřní sekce s dvěma masivními podélnými drážkami zasahuje v případě mokra na trati a hrozbě aquaplaningu. Příčné žlábky přispívají k dokonalé trakci a maximální účinnosti při brzdění. Vnější část je převzata z pneumatik užívaných při asfaltových rally a zajišťuje konstantní pevnost a stálost během zatáčení, přejíždění obrubníků – tak typickým jevem při jízdě po závodních okruzích. Z řidiče se tak díky extrémní přilnavosti a preciznímu ovládání stává na dráze závodní pilot.

Také pneumatiky Trofeo a Trofeo R jsou vyvinuty a vyráběny s ohledem šetrnosti k životnímu prostředí. Ve směsi tak nejsou použity žádné potenciálně nebezpečné vysoce aromatické oleje. Také z hlediska úrovně hlučnosti se tyto pneumatiky mohou chlubit výjimečnými výsledky, již v současné době splňují kritéria, která budou legislativou povinná až v průběhu několika dalších let.

Pneumatiky Trofeo jsou nabízeny ve dvou rozměrech: 205/45 ZR17 a 265/35 ZR18. Zatímco Trofeo R jsou k dostání v počtu téměř dvou desítek rozměrů. Písmeno R u pneumatiky Trofeo R značí zvýšenou Redukci opotřebování až o 80% při ještě lepším ovládání vozidla na suché trati, to vše díky unikátnímu složení směsi.

I když jsou vyvinuty za účelem excelence na závodní dráze, jsou rovněž schváleny pro provoz na běžných silnicích, umožňující dojet na okruh bez nutnosti následného přezouvání. S použitím za normálního provozu jsou spojena dvě varování:
1) v případě velmi deštivého počasí a rizika aquaplanningu je doporučena opatrná jízda sníženou rychlostí;
2) i když charakteristiky pneumatik z řady TROFEO by předurčovaly k možnosti rychlé a přitom bezpečné jízdy, mějme na zřeteli, že za normálního provozu platí odlišná pravidla než na závodní dráze.

Související články

Pirelli vyrobilo první vysoce výkonnou pneumatiku obsahující guayule
Pirelli vyrobilo první vysoce výkonnou pneumatiku obsahující guayule

Úplně poprvé byla společností Pirelli vyvinuta vysoce výkonná pneumatika (UHP), která se skládá z přírodní pryže pocházející z rostliny guayule. Tato rostlina je často popisována jako pouštní křovina typicky rostoucí ve vyprahlé půdě. Nepatří mezi potravní plodiny, může být pěstována s malým množstvím zálivky a žádnými pesticidy, to vše činí z guayole použitelnou alternativu k […]

#weefeedthefuture: Pirelli poznává Expo Miláno 2015
#weefeedthefuture: Pirelli poznává Expo Miláno 2015

Již po dlouhých 140 let se Pirelli věnuje novým technologiím a pokrokovým řešením se snahou docílit nejvyšší znamenitosti v každém smyslu. Díky neustálému přemýšlení o budoucnosti a nepřetržitému posouvání hranic ve všech oborech, kterým se společnost Pirelli věnuje, může firma nastavovat trendy po celém světě. Z tohoto důvodu se Pirelli rozhodlo zúčastnit se události Expo […]

Nejnovější generace Pirelli P Zero si odbyla premiéru v Portugalsku
Nejnovější generace Pirelli P Zero si odbyla premiéru v Portugalsku

Přesně 30 let po uvedení prvních pneumatik P Zero došlo na portugalském okruhu Autódromo do Estoril k představení nejnovějších verzí pneumatik, které se se všemi svými variantami zapsaly v uplynulých desetiletích do historie. Ať už šlo o P Zero System, Rosso, Nero, Corsa a současnou P Zero, představenou v roce 2007. Cílem je uspokojení stále […]

Pirelli – preferovaný partner v automobilovém průmyslu
Pirelli – preferovaný partner v automobilovém průmyslu

Pokročilá úroveň ve výkonech a technických charakteristikách současných modelů v prémiových a prestižních kategoriích již nemůže být zvládnuta identickými pneumatikami pro všechny modely. Tento trend společnost Pirelli rychle identifikovala a rozhodla se zaměřit svou pozornost na vývoj pneumatik plně přizpůsobených charakteristikám jednotlivých modelů. Takže není žádným překvapením, že tyto pneumatiky šité na míru dosáhly v […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!