Bridgestone a Aston Martin uspořádaly první dynamickou prezentaci modelu DB11

27. května 2016, 10:37

Společnosti Bridgestone a Aston Martin pozvaly novináře z 11 zemí na zkušební polygon Bridgestone v Římě, kde se uskutečnila první dynamická prezentace modelu DB11 po jeho představení na mezinárodním autosalonu v Ženevě.

Na programu bylo fotografování a vybraní novináři se zúčastnili plánovaných testovacích jízd, během nichž mohli prověřit výkony nového modelu DB11 ve vysokých rychlostech a na mokru.

Prémiové pneumatiky pro prémiový vůz
Cílem společnosti Aston Martin bylo vyrobit nejvýkonnější, nejhospodárnější a nejdynamičtější model DB v historii značky Aston Martin. Bylo tedy přirozené, že se britský výrobce exkluzivních automobilů obrátil na společnost Bridgestone se žádostí o pneumatiky, které by odpovídaly prémiové úrovni nového modelu DB11. Pneumatiky, vyrobené z materiálů nejvyšší kvality, které přispívají k dosažení nejvyšších cílů v oblastech zrychlení a rychlosti.

Potenza S007 je prémiová letní pneumatika pro vysokovýkonné sportovní vozy. Široké vnější části konstrukce dezénu a kostry poskytují maximální přilnavost při projíždění zatáček vysokými rychlostmi, zatímco inovativní dezén a bloky dezénu zaručují vynikající ovladatelnost.

Blizzak LM001 je vysokovýkonná pneumatika pro jízdu se sportovním vozem v zimních podmínkách. Vysoká tuhost prostorově uspořádaných lamel v kombinaci s velkými drážkami se šikmými stěnami vytváří excelentní trakci na sněhu. Tato pneumatika si zachovává optimální přilnavost při nízkých teplotách díky polymerům NanoPro-Tech, které dodávají směsi větší pružnost v chladném počasí.

Pneumatiky Potenza S007 a Blizzak LM001 přinesou řidičům modelu DB11 strhující zážitky z jízdy po celý rok.

Zkušenosti se systémem Bridgestone DriveGuard
Účastníci dynamické prezentace měli kromě testovacích jízd s modelem DB11 také příležitost vyzkoušet nejnovější produkt společnosti Bridgestone s označením Bridgestone DriveGuard. Jedná se o cestovní pneumatiku pro osobní vozy, která umožňuje řidičům ujet maximálně 80 km rychlostí až 80 km/h poté, co došlo k poškození pneumatiky .

Prémiové partnerství
Partnerství mezi oběma značkami vysokovýkonných produktů vzniklo v roce 1994, když Aston Martin představil model DB7 s pneumatikami Bridgestone Potenza S-01 Expedia. Spolupráce pokračovala představením modelu DB9 v roce 2003, který byl dodáván s pneumatikami Potenza RE 050A. A pro společnost Bridgestone bylo poctou, že si ji Aston Martin vybral jako oficiálního partnera projektu vývoje modelu DB11 a jeho uvedení na trh. 

Související články

Hodláte toto léto jezdit na zimních pneumatikách? Raději si to rozmyslete!
Hodláte toto léto jezdit na zimních pneumatikách? Raději si to rozmyslete!

Bridgestone vysvětluje, proč je přezutí na letní pneumatiky jedinou smysluplnou možností. Po přechodu na letní čas již všichni v Evropě vyhlížíme teplejší počasí. Tuto změnu ročních období doprovází celá řada každoročních rituálů: jarní úklid, první sekání trávy a pro miliony motoristů přezutí ze zimních pneumatik na letní. Přibližně 43% evropských řidičů přezouvá v chladné části […]

Bridgestone předvedl v Mostě rozdíly ve výkonech pneumatik
Bridgestone předvedl v Mostě rozdíly ve výkonech pneumatik

Bridgestone, největší výrobce pneumatik a gumárenských produktů na světě, uspořádal na polygonu v Mostě pro prodejce i novináře praktickou ukázku rozdílů ve výkonech a charakteru prémiových pneumatik Bridgestone. Praxe totiž ukazuje, že význam pneumatik je motoristy velmi podceňován, a to jak při samotném výběru a koupi pneumatik, tak při jejich údržbě. „Při výběru pneumatik nehraje […]

Bridgestone se stal partnerem projektu společnosti Aston Martin
Bridgestone se stal partnerem projektu společnosti Aston Martin

Bridgestone byl vybrán společností Aston Martin jako oficiální partner projektu vývoje nového modelu DB11, který bude uveden na trh v průběhu roku 2016. Bridgestone podpoří společnost Aston Martin v rámci tohoto vzrušujícího programu řadou technických inovací, testováním odolnosti a globálními novinářskými prezentacemi včetně využití prvotřídního evropského zkušebního polygonu v italské Aprilii. Christophe De Valroger, viceprezident […]

Bridgestone přináší tipy pro bezpečné cestování za letní dovolenou
Bridgestone přináší tipy pro bezpečné cestování za letní dovolenou

Bridgestone by rád přispěl několika radami a tipy pro motoristy k tomu, aby cestování automobilem bylo v letní sezoně, kdy se téměř 40% Evropanů chystá jet na dovolenou automobilem, pro všechny účastníky silničního provozu zábavné a bezpečné. Hlavní pozornost je přitom věnována pneumatikám, protože ty jsou ve skutečnosti jediným bezpečnostním systémem vozu, který má kontakt […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!