Další prvenství pro Goodyear a Rainera Zietlowa: nový světový rekord!

13. července 2016, 10:28

Rainer Zietlow za volantem vozu Touareg Eurasia překonal vzdálenost 15.145 kilometrů mezi nejvýchodnějším bodem Asie a nejzápadnějším městem Evropy za méně než sedm dní (6 dní, 9 hodin a 38 minut) na pneumatikách Goodyear Wrangler.

Rainer Zietlow a Goodyear vytvořili nový světový rekord za nejrychlejší jízdu napříč Eurasií na trase mezi Magadanem, nejvýchodnějším, automobilem dostupným městem Asie, a nejzápadnějším evropským městem – Lisabonem. Spolu s kameramanem Mariusem Bielou a novinářem Peterem Bakanovem dovršil Rainer Zietlow 6. července impozantní 15.145 kilometrů dlouhou cestu za 6 dní, 9 hodin a 38 minut. Tímto časem tým překonal dosavadní světový rekord 8 dní a 12 hodin.

Rainer Zietlow a jeho tým se při pokusu o rekord na cestě přes sedm evropských zemí spolehli na pneumatiky řady Goodyear Wrangler. Náročný terén a komplikované povětrnostní podmínky, včetně nechvalně známé ruské kolymské dálnice s třemi tisíci kilometrů povrchu tvořeného štěrkem a blátem, podrobovaly techniku na celé 15.145 kilometrů dlouhé trase v každém okamžiku obrovské zatěžkávací zkoušce. Pro jízdu z Magadanu do Jakutska Rainer zvolil pneumatiky Goodyear Wrangler All Terrain Adventure s kevlarem, po zbytek cesty až do Lisabonu byl jeho Touareg obut do pneumatik Goodyear Wrangler HP All Weather.

Rád bych Rainerovi a jeho týmu poblahopřál k jejich novému světovému rekordu, už zase to dokázali! Jsme hrdí na to, že jsme mohli přispět k jejich úspěchu na této úžasné cestě a prokázali, že pneumatiky rodiny Goodyear Wrangler byly pro jejich pokus tou nejlepší volbou,“ řekl Alexis Bortoluzzi, marketingový ředitel společnosti Goodyear pro Evropu, Střední východ a Afriku. 

Jsme strašně rádi, že jsme překonali euroasijský kontinent s úžasným časem 6 dní, 9 hodin a 38 minut,“ řekl Rainer Zietlow. „Rád bych opět vyjádřil svou vděčnost všem svým sponzorům a partnerům, včetně společnosti Goodyear za to, že nám poskytla spolehlivé pneumatiky i pro ty nejdrsnější silniční podmínky. Pro své další pokusy bych si rozhodně opět vybral Goodyear,“ dodal.

Stejně jako při svých předchozích pokusech o rekord daruje Rainer Zietlow vybrané prostředky vesničce SOS v Bělorusku, do níž se vydal po úspěšném dokončení cesty.
 

Související články

Goodyear uvede na evropský trh novou řadu ekologických třístopých vozidel
Goodyear uvede na evropský trh novou řadu ekologických třístopých vozidel

Goodyear uvede na evropský trh první řadu ekologických třístopých vozítek pro dopravu ve městech i pro outdoorové nadšence. Řada vozidel zkonstruovaných s cílem maximální robustnosti a odolnosti zahrnuje dva modely – Goodyear e-Go 1 a Goodyear e-Go 2. Oba jsou určeny pro snadnou a dynamickou dopravu, jejíž přednosti ocení zejména uživatelé ve městech. Obě dvě […]

Životnost pneumatik se neřídí jejich datem výroby, ale správným skladováním a údržbou
Životnost pneumatik se neřídí jejich datem výroby, ale správným skladováním a údržbou

Někteří řidiči odmítají kupovat jiné než letošní pneumatiky, protože jsou přesvědčeni, že ty, které byly vyrobeny loni nebo předloni, už nejsou použitelné. Může na tom být něco pravdy? „Kdepak, to je zcela extrémní, ničím nepodložený názor. Ve skutečnosti neexistují žádné vědecké nebo technické důkazy, které by takové tvrzení jakkoli podporovaly. Proto ani žádné relevantní normy […]

Goodyear Dunlop Tires oznamuje personální změny
Goodyear Dunlop Tires oznamuje personální změny

Společnost Goodyear Dunlop Tires Czech letos prochází řadou personálních změn na vedoucích pozicích oddělení marketingu. Sérii změn zahájil již v květnu návrat Borise Tománka, který od roku 2012 zastával pozici Consumer Brand PR & Interactive Marketing Manager Central Europe, do funkce Marketing Manager CZ/SK/HU pro divizi osobních a nákladních pneumatik. Boris Tománek je v nové […]

Nové zimní pneumatiky řeší paradox bezpečnější jízdy SUV v zimě
Nové zimní pneumatiky řeší paradox bezpečnější jízdy SUV v zimě

Řidiči mají nyní skutečně důvod, aby se ve svém SUV cítili bezpečně: zimní pneumatiky Goodyear UltraGrip Performance SUV Gen-1 zkracují jeho brzdnou dráhu na suchém, mokrém i zledovatělém povrchu. Společnost Goodyear průběžně zdokonaluje svou špičkovou technologii pro zimní pneumatiky a jako zatím svou poslední novinku uvádí na trh nové pneumatiky určené především pro modely SUV: […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!