Reportáž: Setkání diagnostiků „Diagnostic Con“

2. května 2011, 0:00

Dne 28. 4. proběhlo v Bělé pod Bezdězem setkání diagnostiků „Diagnostic Con“ portálu FCD.eu, pořádané firmou IHR Technika, kterého se zúčastnil i náš portál jako mediální partner.

Setkání zahájil a dále moderoval pan Jaromír Martinec, šéfredaktor časopisu AutoEXPERT. Pak se již střídali přednášející se svými prezentacemi. Přednáška trvala zhruba 15 minut a dalších 5 minut bylo vyměřeno na dotazy přítomných. Přednášek bylo hodně a někdy bylo těžké se do vymezeného času vměstnat. Ale všichni přednášející byli po celý den k dispozici a odpovídali případně na další otázky.

 

V přestávkách mohli účastníci shlédnout v komerčním stanu prezentace firem, a také využít možností areálu MotorLand Bělá, jako je jízda offroadem, nebo zažít závod na tratích WRC pomocí trenažéru. V areálu také bylo možné zahlédnout jízdní zkoušky Fabie R2 a natáčení pořadu AutoMotoStyl.

Náš portál MotoFocus.eu společně s portálem FCD.eu připravil krátkou anketu týkající se diagnostiky, kterou jste mohli vyplňovat na našich stránkách a účastníci setkání jej mohli vyplnit během celého dopoledne. Po skončení prezentací se konalo losování a byli vylosováni následující účastníci, kteří obdrží roční registraci portálu FCD.eu a placenou registraci našeho portálu.

FCD.eu – Pavel Vondruška, Vladimír Hasil – Autodílna H+M, Peter Lenďák – S-EKA s.r.o.
MotoFocus.eu – Luboš Papežík – Autoservis Matrix, David Chuchma – Autoopravna Orsák, Michal Marek

Všem výhercům gratulujeme a výherce budeme kontaktovat s detaily registrace. Do 9. 5. máte poslední možnost vyplnit anketu na našich stránkách a rovněž vyhrát také 3 + 3 roční registrace zmíněných portálů.

Pak již následovalo vizitkové odpoledne a následující večírek v hlavním stanu byl ideální možností dát se při troše občerstvení do řeči s ostatními účastníky akce a navázat užitečné kontakty.

Akce se velmi vydařila a všichni účastníci si jistě odnesli plno cenných informací nejen týkající se diagnostiky. Děkujeme firmě IHR Technika, že jsme se mohli akce zúčastnit a budeme se společně těšit na další diagnostické setkání.

Přehled anotací jednotlivých prezentací, které následně celé naleznete na stránkách portálu FCD.eu.

Otto Loacker – AVL DiTEST – Bezpečnostní rizika elektropohonů a jejich řešení
Opravy a jakékoliv servisní práce na vozidlech s hybridním pohonem se neobejdou bez bezpečnostního testu. Prezentace vysvětlila smrtelná nebezpečí při jejich nedodržování.

Ivan Sixta – Převodovky – Diagnostika převodovek
Diagnostika neznámých systému se může stát lehkou záležitostí, pokud je vysvětlená odborníkem s praxí. Pan Sixta je nejen v ČR, ale i v Evropě ztělesněním pojmu "převodovkář".

Martin Hroš – bm-consulting – Bloková výjimka
Pan Martin Hroš jde svou téměř 40 stránkovou prezentací do detailů, které vyvolají jistě živé diskuze a jejich závěrem je souhrn požadavků, kterými bychom se měli zabývat. Za nás to totiž žádná jiná organizace neudělá, protože to přes mnoho příležitostí a po drahnou dobu doposud neudělala…

Ing. Jürgen Pramer – AVL DiTEST – Způsob měření emisí v blízké budoucnosti
Kontroverzní měření vznětových motorů má mnoho otazníků. Problematika měření moderních motorů naráží v poslední době na mnoho problémů, včetně kontroly systémů s filtrem pevných částic… Odpovědi na tyto otázky jsme slyšeli z úst pana Jürgena Pramera z AVL DiTEST, který mluvil o výsledcích testů na nejnovějších technologiích.

Ing. Tomáš Nechvátal – Autoakademie – opravy řídících jednotek
Vyplatí se oprava ŘJ? …a kdy ne? Prezentace pana Ing. Nechvátala z Autoakademie přinesla více než odpovědi na tyto dvě otázky… Zkušenosti a trh s řídícími jednotkami je zajímavou alternativou k drahým originálům, pokud ti, co svou práci dělají, jí také rozumějí…

Ing. Miloš Auersvald – Rozpoznávání "značek" a diagnostika maziv.
To je alchymie, ale jsou v tom velké peníze… Jak a co na co má vliv u olejářů ví nejlépe ti, kteří řeší problémy…

Nové technologie – EAM – elektromotorické pohonové moduly
Jak na novou technologii, která má nahradit "hloupou" a na poškození náchylnou podtlakovou regulaci? Prezentace o nových technologiích, které se již pod kapotami motoru objevují a dokonce čím dál častěji. Tím že se jedná o různé funkční principy ačkoliv tyto komponenty vypadají na první pohled stejně, je třeba tyto funkcí rozlišné systémy rozpoznat a odpovídajícím způsobem diagnostikovat, jinak vede úsudek o příčině závady do slepé uličky…

Ing. Miloš Auersvald – Kvalita paliv v České republice, Biopaliva, Reklamace
Monitoring kvality paliv ČOI – informuje o jejím zhoršení

Radek Černý – Autobenex – Praktické zkušebnictví diesel systémů Common Rail
Test tlaku CR čerpadla doporučován specialistou na Dieselsystémy. Pan Radek Černý ze společnosti Autobenex prezentoval bohaté zkušenosti z praxe které získal díky konceptu Autodiesel Specialista…

Zdeněk Vlášek – SCC – Statistiky opravárenství
Jak důležité pro Vaše rozhodování jsou statistiky předvedl Zdeněk Vlášek z SCC. Jak se rozhodovat s investicemi do servisu, na co se soustředit, kde je díra v trhu, kam jdou tendence, v kterých oblastech republiky se nechá podnikat a hlavně s čím. Co se dá očekávat od trhu a kde získávat zákazníky… To vše bylo jasnější pro prezentaci specialisty na statistické údaje a monitoring pro všechny automotive společnosti.

Jiří Hampl – Logická diagnostika a školící programy z příkladů z praxe
Nový pohled na globální měření s jednoduchým napojením. Lektor školících programů IHR Jiří Hampl předvedl rozdíl mezi měřením průběhů o více neznámých a konkrétním testem komponentu pomocí signálního rekordéru TEXVIK. Příklady jsou z bohaté praxe týmové práce prezentované na portálu FCD.eu.

Další prezentace, které zazněly na setkání diagnostiků.

Ing. Pavel Štěrba – TÜV SÜD – STK a SME – směrnice EU a stav v ČR
Ing. Tomáš Novák – e4T – Diagnostika ve formátu UDS – ODX systematika
Jan Karnolt – Ford Koncept pro nesmluvní opravny
Ing. Martin Richter – HR Carsoft – Komfortní funkce diagn. VW ve formátu ODX
Vladislav Marek – Trifoservis – Diagnostika maziv v provozu motorových vozidel
Ing. Ladislav Fuka – Maziva aditiva a moderní motory, dodržování doporučených olejů a vliv na záruky
Ing. Vladimír Matějovský – Čistota paliva požadovaná výrobci a současný stav v síti čerpacích stanic, životnost olejů.
Libor Fleischhans – FCD.eu nový poradenský portál a technologie moderních motorů

Další fotografie:

 

Související články

Diagnostic Con 2014 – fotoreportáž (nové foto)
Diagnostic Con 2014 – fotoreportáž (nové foto)

4.ročník Diagnostic Con proběhl dnes v pondělí 10.02.2014. My Vám zatím přinášíme malou fotoreportáž. Foto 1-11 – MotoFocus.cz Foto 12-67 – Tomáš Mansfeld Dne 10.2.2014 byla u příležitosti konání již 4. ročníku "Diagnostic Con" také spuštěna nová aplikace portálu FCD.eu V.6.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!