Reportáž: Den autodiagnostiky 2011 – MOTOR expert

12. prosince 2011, 0:00

V pátek 9.12.2011 proběhlo v Přerově v Hotelu Fit již 4. ročník česko-slovenského setkání autodiagnostiků z České i Slovenské republiky, kterého se zúčastnil i náš portál jako mediální partner.

Setkání připravila firma MOTOR expert a organizace celé akce se ujalo AGEUM CS. Toto setkání diagnostiků se konalo pod záštitou a ve spolupráci s generálními partnery akce SAČR – Svaz autoopravářů České republiky a SISA – Sdružení importérů a výrobců součástí automobilů a garážové techniky. Sdružení SAČR zastupoval ing. Josef Lhoták, prezident sdružení a sdružení SISA ing. René Dubský, viceprezident sdružení a vedoucí sekce servisní techniky a autolaků.

 

Na přípravě programu se podíleli další partneři jako Bosch Česká republika, LITO Didakt z Maďarska, HR-Carsoft, odborný portál FCD, S-EK-A Nitra, Technology-Garage a Siems & Klein.

Hlavní odborný program byl složen z přednášek lektorů:

Měření vstřikovačů Common Rail – ukázky z praxe
Lektor: Štefan Kanovský a Ondřej Bek, DiS. – MOTOR expert

Vstřikování TSi
Lektor: Zdeněk Komárek – Bosch Česká republika

Frekvenční měřič hmotnosti vzduchu – měření, funkce, vyhodnocení
Lektor: Ing. Štěpán Jičínský – Bosch Česká republika

Nejčastější otázky
Lektor: Ing. Štěpán Jičínský – Bosch Česká republika

Sériová diagnostika vznětových motorů
Lektor: Ing. Martin Richter – HR Carsoft

Vozidla s hybridním pohonem – přednáška s výukovým panelem
Lektor: Zoltán Tölgyesi – LITO Didakt Budapešť

Měření vstřikovačů Common Rail a další zajímavosti paralelní diagnostiky
Lektor: Ing. Jiří Hampl – portál FCD

Vliv paliva na chod motoru, budoucnost autoopravárenství, emisní kontroly na Slovensku, jak prodat služby našeho autoservisu,….

Celé setkání probíhalo v rodinné atmosféře a přednášky ukázaly zajímavý pohled na svět diagnostiky. Pro nás byla spousta informací španělskou vesnicí, ale účastníci pečlivě naslouchali všem přednáškám. Přesto jsem si udělal zajímavý závěr, že diagnostika je těžká a odborná disciplína a i když je na trhu spousta diagnostických přístrojů, nejsou všemocné. Je potřeba šikovného opraváře, který mnohdy musí vyřešit diagnostický oříšek a dopátrat se pravé příčiny poruchy vozidla.

Celé setkání bylo zakončeno zábavným programem, který už byl bohužel bez nás. Věříme, že všichni dobře bavili a děkuje firmě MOTOR expert za pozvání a budeme se těšit na další setkání.

Více na www.motorexpert.cz

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!