Mistrovství mechaniků 2015 – Reportáž z akce

25. září 2015, 9:02

Reportáž z Mistrovství mechaniků 2015 pořádané firmou coraHB, které proběhlo 5. září 2015 na letišti v Havlíčkově Brodě.

Z historie festivalu Mistrovství mechaniků
Historicky první ročník coraHB – Mistrovství Mechaniků, se poprvé uskutečnil v září v roce 2011 na náměstí v Havlíčkově Brodě za skromné účasti veřejnosti. Akci tehdy navštívilo kolem 150 návštěvníků. Po tříleté odmlce se projekt Mistrovství Mechaniků znovu oživil a tak se v roce 2014 na letišti v Počátkách u Chotěboře uskutečnil druhý ročník coraHB – Mistrovství mechaniků, který víceméně nastavil směr, kterým by se měly budoucí festivaly ubírat. Ve všech ohledech byl tento festival pro celou společnost výzvou a zároveň také velkou zkouškou. Celá akce však předčila veškerá očekávání. Akci navštívilo přes 600 návštěvníků. A nyní po čtyřech letech se Mistrovství mechaniků vrací zpět do Havlíčkova Brodu tentokráte na letiště aeroklubu Havlíčkův Brod.

Z přípravy Mistrovství mechaniků
coraHB Mistrovství mechaniků – 3 ročník se letos konal na letišti v Havlíčkově Brodě za podpory Aeroklubu Havlíčkův Brod, který pro tyto účely ochotně zapůjčil provozní prostory letiště. Důvodem pořádání akce v Havlíčkově Brodě byla snaha přiblížit celé dění blíže do místa, ve kterém má společnost coraHB svoji nejstarší pobočku a především velkou zákaznickou základnu.Celá akce byla pro naši společnost výzvou, proto od začátku všechny přípravy probíhaly s předstihem tak, aby možné problémy,které by mohly nastat, byly zohledněny a včas vyřešeny. I sebemenšímu detailu byla věnována patřičná pozornost. Nic nebylo ponecháno náhodě. Celý areál, respektive zázemí bylo vystaveno v pátek 4-9-2015, aby následující den v sobotu dopoledne byl zajištěn maximální prostor pro vystavovatele a účastníky klání.

Mistrovství mechaniků – soutěže
Mistrovství mechaniků 2015 odstartovalo úderem 13 hodiny. Bylo představeno všech 21 profesionálních týmů. Oproti minulým ročníkům byly také osloveny střední školy a odborná učiliště s obory blízkými autoopravárenství ze Střední školy průmyslové,technické a automobilní v Jihlavě, Střední školy – České zemědělské akademie v Humpolci a Střední odborné školy a středníhoodborného učiliště dopravní v Čáslavi. Ze studentů těchto škol bylo sestaveno 10 týmů, které spolu s profesionály soutěžily ve stejných disciplínách. Všechny týmy pak postupně změřili své síly v 5ti disciplinách, které prověřili sílu, zručnost, dovednost,obratnost, přesnost, hbitost a týmovou spolupráci. Soutěže s malými přestávkami trvaly až do 19té hodiny, kdy následovalo vyhlášení soutěží.

Mistrovství mechaniků – doprovodný program
Po celé odpoledne byl pro návštěvníky areálu festivalu přichystán bohatý doprovodný program. K vidění bylo například:

  • Akrobatické vystoupení pana Martina Vecka, člena českého aerobatického týmu a reprezentanta ČR v letecké akrobacii, který návštěvníkům předvedl sérii akrobatických kreací a umění vysoké pilotáže.
  • Zásah hasičského sboru města Havlíčkův Brod – kromě ukázky moderní hasičské techniky a vyprošťovacích prostředků, hasiči návštěvníkům ukázali vyprošťovací techniky a postupy při zásahu u autonehody. Hasiči z vraku vozu vystříhali řidiče, na kterém následně demonstrovali oživovací kroky.
  • Pro děti tu byl nachystán bohatý program plný soutěží a zábavy. Každá soutěž byla oceněna body, které pak děti vyměňovali za sladké odměny. V areálu byly další atrakce a zábava – skákací hrady, bláznivé koule a fotbálky. Děti si tu užili spoustu legrace.
  • Po celé odpoledne byli účastníkům Mistrovství mechaniků k dispozici profesionální golfový trenéři, kteří zájemce postupně seznámili se všemi taji tohoto nádherného sportu, jako bylo například správné držení hole, postoj, odpalování míčků a správné držení těla a mnoho dalších nezbytných důležitostí. V průběhu tohoto odpoledne probíhala golfová soutěž a nejlepší byli oceněni.
  • V areálu bylo možno shlédnout exhibici mopedů Stadion členů klubu Stadion Klub ze Světlé nad Sázavou.
  • Též bylo možno po celé odpoledne ochutnat výtečná vína z produkce společnosti La Bodega Riojana.
  • V areálu bylo možno prohlédnout stroje podporovaných závodních týmů spolu s jednotlivými posádkami. K vidění tu byl „vrchařský“ závodní speciál posádky Historik Racing Klub Jihlava, motocykly týmu coraHB Supermoto Racing a motocykl mladé nadějné hvězdy Filipa Cakla.
  • Pro všechny návštěvníky akce byla připravena bohatá tombola plná krásných cen, které do tomboly věnovali spolu se společností coraHB vystavovatelé. Veškerý výtěžek z tomboly spolu se vstupným se společnost coraHB chystá věnovat dětskému oddělení v nemocnici Havlíčkův Brod na nákup dosluhujících přístrojů.
  • Celé odpoledne bylo možno u našich techniků zdarma zkontrolovat kondici autobaterie a brzdovou kapalinu.

Mistrovství mechaniků – vystavovatelé
Na mistrovství mechaniků letos vystavovalo 15 oborových dodavatelů

  • ACI – AUTO COMPONENTS INTERNATIONAL S.R.O,
  • AUTOPARTNER S.A.
  • CoraHB
  • EUROLIFT
  • EXIDE
  • GET AUTOMOTIVE
  • GOLEMTECH
  • GORDON
  • JIŘÍ MEJZLÍK
  • LUBSTAR
  • MOTOGAMA
  • MOTOROL
  • NORDGLASS

Fotogalerie z Mistrovství mechaniků najdete ZDE

Související články

CoraHB: Novinka v sortimentu – baterie EXIDE
CoraHB: Novinka v sortimentu – baterie EXIDE

Společnost coraHB s.r.o. do svého prodejního sortimentu zařadila baterie EXIDE. Exide Technologies je světovým lídrem ve výrobě kyselino-olověných akumulátorů. Společnost byla založena před více než sto lety. U zrodu společnosti a jejich produktů stál světoznámý vynálezce T.A.Edison. Díky použitým technologiím, inovativním řešením, výzkumu ve svých vývojových centrech a spolupráci s předními instituty (např.NASA) již dnes […]

CoraHB: Novinka v sortimentu – výfuky TYLL pro vozy Škoda
CoraHB: Novinka v sortimentu – výfuky TYLL pro vozy Škoda

CoraHB s.r.o. prohloubila spolupráci s firmou Výfuky TYLL s.r.o. a rozšířila svůj sortiment o výrobky této firmy, nyní i se výhodnými cenami. Více na www.corahb.cz

CoraHB: Video z Mistrovství mechaniků
CoraHB: Video z Mistrovství mechaniků

Prohlédněte si video z Mistrovství mechaniků 2015 které se uskutečnilo na letišti v Havlíčkově Brodě.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!