Soutěž autoopravář Junior jede naplno

7. března 2016, 12:32

Akce si za dobu své existence vydobyla značné renomé a každoročně se jí zúčastní tisíce žáků středních odborných škol a učilišť a letos se už koná 22. ročník.

V nejsilněji obsazené kategorii automechanik je postupový klíč následující: první dva ze školního kola postupují do krajského a z něj opět první dva mají možnost bojovat v celostátním finále. O podobný klíč se organizátoři snaží i v ostatních kategoriích – autotronik /diagnostik/, autoklempíř a autolakýrník. Ovšem například autolakýrníckých tříd je tak málo, že vítězové školních kol postupují přímo do celostátního finále. Přitom je to škoda, protože zájem o autolakýrníky v oboru stále převyšuje nabídku a díky tomu mají absolventi zaručenou slušně placenou práci.

V Praze (na krajském kole) mezi sebou automechanici soutěžili ve dnech 24.a 25.2. Zvyšující zájem o soutěž potvrdilo i to, že se letos poprvé mohla konat v prostorách společnosti Mercedes Benz. Praktické zkoušky proběhly v dílnách obchodního zastoupení společnosti v pražských Stodůlkách a slavnostní vyhlášení výsledků přímo v sídle firmy v Daimlerově ulici na Jižním Městě. Navíc  společnost Mercedes Benz ústy vedoucího servisních služeb provozovny Stodůlky a centrály na Chodově Ing. Jana Vlčka potvrdila podporu i pro příští rok.

Do celostátního finále postoupili: vítěz Martin Dušek ze školy SŠAI Weilova 4 a z druhého místa Martin Rulf ze SOU Praha 5 – Radotín. Zatímco vítěz se ujal vedení od první disciplíny a od toho okamžiku před sebe už nikoho nepustil o druhé postupové místo se sváděla urputná bitva po celou dobu soutěže. Nakonec od sebe druhého a třetího dělily pouhé dva body. Náhradníkem pro celostátní finále a třetím v pořadí tedy je Tomáš Adam ze SPŠD Plzeňská 298/217.

Soutěž navíc prokázala, že  všichni zúčastnění mají vysokou úroveň znalostí. Vítěz získal 259 bodů z 300 možných, přitom poslední soutěžící jich měl 203, i on tedy prokázal více než 2/3 úspěšnost.

To bylo zřejmě také důvodem proč vedoucí Ing. Jana Vlček vyzval všechny účastníky soutěže, aby po ukončení studia neváhali a přišli se ucházet o zaměstnání přímo u této prestižní společnosti.

Celostátní finále soutěže, kde se samozřejmě představí všechny výše jmenované obory, proběhne letos opět ve špičkových prostorách celosvětového školícího centra společnosti Škoda Auto v Kosmonosích u Mladé Boleslavi.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!