Elit CZ v Auto Moto Revue na téma Servis vozidla v záruce v neznačkovém servisu – část třetí

18. června 2012, 0:00

Firma Elit CZ připravila ve spolupráci s magazínem Auto Moto Revue seriál o servisování vozidel v záruce v neznačkovém servisu.

 Pravidelný servis, nebo, chcete-li, garančku, potřebuje každé auto (přepis reportáže)

redaktor AMR: My jsme zkusili srovnat podmínky tzv. značkového a neznačkového servisu. Zjistili jsme zajímavý výsledek…

Pravidelný servis, nebo, chcete-li, garančku, potřebuje každé auto Nejprve jsme si nechali udělat předkalkulaci ve značkovém servisu. Zadali jsme paramentry: 2 roky staré auto, 40 tisíc najetých kilometrů… výsledek nějakých 12,5 tisíce korun. Pak jsme se vydali do servisu neznačkového, ve kterém, jak už z minulých dílů víme, o záruku rozhodně nepřijdete a začali jsme zjišťovat, kolik se dá ušetřit.

Co vlastně pravidelná prohlídka obnáší? „Pravidelná prohlídka vozidla obsahuje úkony předepsané výrobcem vozidla. Jednotlivé úkoly se liší podle typu a modelu vozidla. Výrobce předepisuje, které úkony jsou povinné provést při dané prohlídce. Tzn., že při každé prohlídce se mění olej a olejový filtr. Ostatní věci se kontrolují a v případě potřeby se mění, např. brzdové kotouče nebo destičky, pilový filtr.“ říká pan Tomáš Kabrhel odborník na servis ze sítě neznačkových autoservisů Partner Elit.

redaktor AMR: Je hotovo, razítko v servisní knížce vyznačeno, o záruku jsme nepřišli a účet? Ušetřili jsme jsme skoro 4 tišíce korun. A to se hodí.

 

Autor + foto: Redakce AMR

článek na stránkách pořadu Auto Moto Revue – ZDE 
Video: ZDE

první část reportáží – ZDE
druhá část reportáží – ZDE

Pořad Auto Moto Revue se vysílá v České televizi na ČT1 v sobotu ve 12:30.

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!