Loňský vítěz Barum Rally Jerzy Tomaszczyk pod křídly sítě ProfiAuto

24. srpna 2017, 11:05

Poslední srpnový víkend se ve Zlíně tradičně uskutečnila Barum Czech rally. Jezdci se představí ve čtyřech kategoriích – Mistrovství Evropy rally jezdců a spolujezdců (FIA ERC), Mistrovství České republiky (MČR), Peugeot Total Rally Cup a LENZ Adam Cup, což je kategorie, ve které loni triumfoval Jerzy Tomaszczyk. Polský závodník s navigátorem Kamilem Kozdroněm se letos představil v nejprestižnější kategorii ERC ve Fordu Fiesta R2.

Loňský vítěz Barum Rally Jerzy Tomaszczyk pod křídly sítě ProfiAuto

V loňském roce se kategorie LENZ Adam Cup ještě jezdila pod hlavičkou značky Opel. Jerzy Tomaszczyk závod ovládl systémem start – cíl a barumskou rally si zamiloval. „Barumka je pojem. Dříve jsme do Zlína jezdili jako diváci a až loni jsem usedl za volant a hned svou kategorii vyhrál. Myslím, že další takovou rally bychom jinde v Evropě těžko hledali. Ve střední Evropě je určitě nejlepší,“ chválí zdejší prostředí Tomaszczyk.

Tomaszczyk byl nucen v roce 2017 si udělat jezdeckou přestávku, která byla zapříčiněná nedostatkem financí. Pro Barum Rally se ale polské posádce podařilo podepsat kontrakt se sítí profesionálních autoservisů ProfiAuto. „S Jurkem Tomaszczykem jsme v kontaktu už delší dobu. Když jsme zjistili, že by potřeboval pomoci, neváhali jsme ani chvíli. Vždyť je to loňský vítěz a my v něm vidíme velký potenciál,“ říká Jindřich Krejčí, ředitel společnosti ProfiAuto pro Českou republiku a Slovensko.

Oproti minulému roku, kdy řídil Opel Adam, usedne Jerzy Tomaszczyk do Fordu Fiesta R2. Po loňské vítězné zkušenosti má Tomaszczyk ty nejvyšší ambice, i když konkrétní cíl nechce prozradit. „Chceme dojet co nejlépe. Loni se nám ve Zlíně velmi dařilo, ale konkurence je v kategorii ERC mnohem vyšší. Uvidíme, na co bude náš výkon stačit,“ říká Tomaszczyk.  Kromě závodu jednotlivců bude jeho výsledek započítáván i do týmové soutěže, kde startuje jako třetí vůz týmu Castrol Ford Team Türkiye. „Chci co nejvíce pomoci našemu týmu. Vzhledem k tomu, že to pro mě bude první závod v rámci mistrovství Evropy, tak z hlediska dlouhodobé klasifikace nemá pro mě tento výsledek zas tak velký význam. Týmová soutěž je ale dlouhodobá a v ní chci co nejvíce pomoci k dobrému výsledku,“ uzavírá Jerzy Tomaszczyk.

V letošním ročníku se Jerzymu Tomaszczykovi tolik nedařilo a skončil v poli poražených.

Související články

ProfiAuto vstupuje na český trh
ProfiAuto vstupuje na český trh

Na český trh přichází tradiční a stabilní značka ProfiAuto. Jejím cílem je posunutí hranic komfortu a profesionality služeb při servisování vozidla. Majitelé aut už nebudou odkázáni na náhodný výběr autoservisu nebo zdlouhavé shánění náhradních dílů. Projekt ProfiAuto totiž zastřeší nejlepší prodejce autodílů a profesionální servisy. Vždy, když se zákazník obrátí na jakoukoli provozovnu v sítí […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!