S BestDrive bezpečně na cestách …

25. srpna 2014, 13:20

Na téma přípravy auta na dovolenou bylo napsáno už spousta článků i příruček. Shrneme-li doporučení všech, pak se vždy vyplatí prověřit aktuální technický stav automobilu. BestDrive vyráží toto léto řidičům ještě blíž. Kromě 165 poboček po celé České republice zřizuje u mnoha hypermarketů mobilní servisy BestDrive. Tady se zaměřuje zejména na prevenci a prověřuje technický stav automobilů se speciálním zaměřením na seřízení geometrie kol.

Jaké jsou výsledky? Jak jsou na tom české automobily? Co je jejich nejslabší stránkou?
Například u olomouckých vozidel je nejslabším místem podvozek. Z téměř 300 aut, které v rámci kontrolního dne u hypermarketu Globus prověřili, jsme u 80% z nich zjistili závadu v seřízení geometrie.

Málokterý řidič si uvědomí, že problémy s geometrií náprav mají poměrně zásadní vliv jak na bezpečnost vozidla, tak komfort jízdy, ale i ekonomiku provozu. Nesprávně seřízená geometrie náprav může výrazně zkrátit životnost pneumatik, protože se nesouměrně ojíždí dezén. Kromě toho se mohou projevit i negativní vlivy na jízdní vlastnosti vozidla a tím i na bezpečnost všech účastníků silničního provozu – vozidlo nejede ve dvou stopách, samovolně vychyluje z přímého směru, v zatáčkách mohou pneumatiky pískat a hlavně, jízda s takovým vozem je nestabilní a nebezpečná.

Další termíny Road Show 2014:
28. – 30. 8. 2014 – na parkovišti u hypermarketu Globus v Českých Budějovicích
12. – 13. 9. 2014 – na parkovišti u hypermarketu Globus v Ústí nad Labem

Tisková zpráva ContiTrade Services s.r.o.

Související články

První český BestDrive v barvách Continental
První český BestDrive v barvách Continental

Historie servisní sítě značky BestDrive se v České republice začala psát v roce 2009. Tehdy se sítě prodejen a servisů Barum, Barum Centrum Praha a Pneubox sjednotily pod značku BestDrive. Síť zůstala s původním názvem Barum spojena přes původní – žlutomodrou barvu. Setrvání u této barvy mělo i druhý – pragmatičtější důvod. Kompletní jednorázové přebarvené […]

BestDrive: Pneuservis roku 2013
BestDrive: Pneuservis roku 2013

Svaz prodejců a opravářů motorových vozidel České republiky (SAČR) každoročně vyhlašuje celostátní soutěž o „Pneuservis roku“ v České republice. Letos historicky poprvé na základě odborné komise získal toto ocenění BestDrive – se svým „vlajkovým“ servisem v Praze na Novostrašnické ulici. Vedoucím strašnického pneuservisu je pan Adam Zikmund. Vítězný pneuservis byl otevřen dne 24.října 2008, tehdy […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!