Rok 2015 byl pro společnost Auto Palace rekordní

11. února 2016, 10:07

Pro dealerskou skupinu Auto Palace byl loňský rok nejlepší v historii působení firmy v ČR. Společnost upevnila svojí pozici v top 3 největších tuzemských prodejců automobilů. Firma vloni hospodařila s celkovým obratem 4,94 mld. Kč a prodala 11.910 nových a ojetých automobilů. Dařilo se jí také ve fleetových obchodech, ve kterých zaznamenala meziroční nárůst 43%. Společnost zmodernizovala většinu svých showroomů, do jejichž přestavby vloni investovala 16 mil. Kč. Letos plánuje investovat v ČR a SR do nákupů stávajících dealerství a rozšiřovat svou podnikatelskou činnost o prodej prémiových ojetých vozů.

Výsledky hospodaření
Loňský rok byl pro skupinu Auto Palace rekordní hned v několika faktorech. Firma nejen, že překonala svůj loňský obrat o více než 1,3 mld. korun, ale zároveň prodala nejvíce automobilů v historii působení na českém trhu. Celkový obrat firmy za rok 2015 činil 4,9 mld. Kč, což představuje nárůst o fantastických 35%. Za uplynulých 12 měsíců dealerská síť prodala celkem 9 661 nových a 2.249 ojetých automobilů, tedy o 29% více než v roce 2014. Firma tak nejen rostla až raketovým tempem, ale překonala i růst celkového trhu, jež uvádí 20 procentní zvýšení prodejů oproti roku 2014. Od roku 1991 do 2015 Auto Palace prodal na českém a slovenském trhu celkově 111.461 nových a ojetých vozů.

Prvenství v prodejích
Auto Palace vloni udržel prvenství v prodejích značek Ford, Infiniti, Mazda a Mitsubishi. Rovněž si upevnil pozici lídra v prodejích vozů Hyundai z jediné pobočky v pražských Butovicích. V současnosti je dealerská síť prodejcem číslo 3 vozů Opel a patří k nejvýznamnějším prodejcům vozů značky Peugeot na jižní Moravě. Po dvou letech od otevření showroomu značky Škoda na pražském Spořilově slaví i zde Auto Palace úspěch. Je nejrychleji rostoucím dealerem v ČR, v současnosti na 9. místě v celkových prodejích ze všech 184 dealerů Škoda v ČR.

Největšího podílu vloni dosahovaly ve skupině Auto Palace prodeje značky Ford, kterých se v dealerské síti prodalo 5.000. Druhou příčku obhájil Hyundai s celkovým počtem 1.395 vozů. Třetí v prodejích pak byla Škoda s 1.080 prodanými automobily.

Silná pozice ve fleetových prodejích
Firmě se mimořádně dařilo i ve fleetových prodejích, v jejichž rámci zaznamenala 43% nárůst a dosáhla celkového obratu ve výši 3,56 mld. Kč. Nejvýznamnější smlouvy byly uzavřeny s top společnostmi působícími na českém trhu v oblasti pojišťovnictví, energetiky a maloobchodu.

„Jsem velice potěšen, že úsilí, které jsme věnovali do přípravy a realizaci strategie, přineslo své ovoce. Investovali jsme do modernizace našich showroomů, do HR, školících programů pro zaměstnance, technického zázemí a to vše přispělo k tomu, že si naše firma nejen udržela svoji významnou pozici na trhu, ale dosáhla i rekordních prodejů v celé historii firmy. Díky své agresivní cenové politice jsme opět jedničkami v prodejích hned 5 značek automobilů a významnými prodejci dalších třech značek,“ říká Ralph Howie, generální ředitel společnosti Auto Palace pro ČR a SR.

„V tomto roce se chceme ještě více zaměřit na potřeby našich zákazníků a vytvořit pro ně takové podmínky, díky nimž pro ně bude Auto Palace volbou číslo 1 při výběru automobilů zajišťující kompletní služby a servis pod jednou střechou a maximálně uspokojující jejich požadavky a přání. Chceme se dále zaměřovat na fleetové zákazníky a zajišťovat pro ně co možná nejzajímavější nabídky. Tomu by měly přispět další investice do naší společnosti, které plánujeme v objemu cca 63 mil. Kč, plus dalších 520 mil. Kč máme připravené pro realizaci možných akvizic v roce 2016,“ doplňuje Ralph Howie.

Vlatník Auto Palace, skupina AutoBinck, je jedním z největších nizozemských investorů v ČR. Současná hodnota investic přesahuje 1,6 miliardy korun a skupina v ČR zaměstnává 450 lidí. 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!