Těsnící kroužek klikového hřídele – montážní rada

4. září 2017, 16:59

Ve vozidlech značek Citroen, Fiat, Ford, Jaguar, Land Rover, Peugeot a Rover může být montáž těsnicího kroužku klikového hřídele problematická. Přinášíme montážní rady od specialistů ze společnosti Elring.

Gufero klikového hřídele Elring

Radiální těsnící kroužek klikového hřídele z PTFE sloužící pro ochranu jemného těsnicího břitu je opatřen plastovým pouzdrem. Takové řešení mimo jiné zaručuje zachování geometrického tvaru těsnicího břitu a jeho optimálního přilnutí k povrchu hřídele.

Při montáži je důležité umístit plastovou montážní objímku tak, aby šel těsnicí kroužek bezproblémově přemístit na hřídel. Při nasouvání na hřídel je nutné dbát na to, aby byla tato práce prováděna rovnoměrně a bez použití úderů. V opačném případě hrozí nebezpečí poškození těsnicího břitu, kdy již není možné zaručit správné utěsnění.

Důležité: Montáž těsnicího kroužku s teflonem se musí provádět na sucho. V žádném případě se nesmí použít olej nebo mazivo.

Pozor: Je třeba mít na paměti, že uvnitř těla těsnění jsou dvě místa (označeny na obrázku písmenem A), kde je třeba aplikovat těsnicí hmotu.

Aby vysoce odolný těsnicí kroužek hřídele z PTFE dokonale plnil svou funkci, je nutné po jeho montáži počkat s další prací asi čtyři hodiny.

Související články

Velké vzdálenosti pro nás nejsou žádný problém!
Velké vzdálenosti pro nás nejsou žádný problém!

U dodávek nehraje hlavní roli požitek z jízdy. V první řadě jde totiž o přepravu věcí z bodu A do bodu B, a to s maximální výdrží. Na „lehké užitkové vozy“ jsou proto kladeny vysoké nároky. Tyto nároky hravě splní těsnění hlavy válců značky Elring.

Elring představil moderní, informativní a cílené internetové stránky
Elring představil moderní, informativní a cílené internetové stránky

U příležitosti zahájení veletrhu Automechanika 2016, předního veletrhu automobilového průmyslu, Elring spustil vylepšené webové stránky v novém, responsivním designu a rozšířeném obsahu. Z hlediska cílových skupin byla nová stránka přizpůsobena zejména pro odborníky ze servisních dílen na jedné straně a maloobchodních uživatelů na straně druhé. "Naše nově spuštěná webová stránka dává návštěvníkům možnost vybrat si […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!