Pozor na zneužívání objednacích čísel KFZ-ALCAR

28. listopadu 2012, 0:00

Firma ALCAR BOHEMIA, s.r.o. upozorňuje na opakované zneužívání katalogových čísel ocelových kol KFZ-ALCAR nejen v nabídkách, ale v některých případech i k přímému značení cizích kol.

Kola s padělaným značením vykazují zásadní vady a neplní kvalitativní vlastnosti tohoto bezpečnostního prvku vozidla. Padělání se v největší míře týká ocelových kol pro automobily Škoda, které zároveň zaujímají největší podíl na trhu.

Důkazem zneužívání objednacích čísel ve spojení s cizími nekvalitními koly je i nedávná diskuze, která se rozproudila 10. 10. 2012 na www.pneurevue.cz (http://www.pneurevue.cz/forum/o-vsem-co-hybe-gumarinou.html).

Zneužíváním a paděláním objednacích čísel dochází k jednoznačnému porušení zákonných ustanovení o hospodářské soutěži a výše popsané jednání naplňuje znaky zákonem zakázané nekalé soutěže, a to především skutků označených jako Klamavé označení zboží a služeb, Vyvolání nebezpečí záměny a Parazitování na pověsti.

Ocelová kola značky KFZ se vyrábějí na totožných výrobních linkách a ze stejného materiálu jako výrobky dodávané do prvovýroby motorových vozidel a jsou kvalitativně shodná s koly do prvovýroby. V případě pochybností o původu ocelových kol Vám firma ALCAR BOHEMIA pomůže s jejich identifikací. Ocelová kola KFZ jsou vždy označena 4místným číselným kódem vyraženým na kole a etiketou.

Standardizovaná etiketa ocelových kol KFZ:

Prosíme, mějte vždy na paměti, že kola jsou důležitým konstrukčním prvkem vozidla a použití nevhodných kol může vést až k poškození majetku či zdraví.

Kontakt:
Jiří Polívka, ALCAR BOHEMIA, s.r.o., Nupaky 233, 251 01 Říčany u Prahy
Tel: +420 281 094 130; Fax: +420 281 094 200; Email: j.polivka@alcar.cz

Zdroj: alcar.cz

 

 

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!