Správný způsob instalace gumových vložek do pružin

4. února 2021, 16:00

Pružinové vložky jsou gumové prvky, které jsou namontovány mezi vinutím pružin, zpevňují odpružení a zvyšují jeho stabilitu. Vložky jsou vyrobeny z vhodné gumové směsi. Mají speciální tvar, který umožňuje stabilní upevnění mezi vinutím pružiny bez použití dalších upevňovacích prvků.

Díky použití se zvyšuje světlá výška vozu a odpružení umožní převést těžší náklad, aniž byste odpružení příliš snížili. Podle potřeby můžete použít jeden až tři kusy pro jednu pružinu.

Jak nainstalovat gumovou vložku?

Níže uvádíme stručné informace o tom, jak takovou vložku namontovat. Celý proces není složitý a probíhá bez demontáže pružiny. Během montáže / demontáže je třeba věnovat zvláštní pozornost tomu, aby bylo vozidlo stabilně upevněno na zvedáku.

Umístěte auto na zvedák a roztáhněte pružinu. PAMATUJTE! Proces montáže vložky se provádí bez demontáže pružiny.

Pokud zvednutí vozu neumožňí instalaci vložky, použijte stahovák pružin. Stahováky musí být připevněny opačně – aby se pružina natáhla. Nejlepší montáž je mezi čtvrtým vinutím. Vložku umístěte do středu výšky pružiny. Pamatujte, že vložky by měly být instalovány ve stejném počtu a stejném místě na obou stranách nápravy automobilu.

Po spuštění vozu ze zvedáku se ujistěte, že límce vložky pevně sedí na pružině.

Pružinové gumové vložky pro většinu osobních automobilů, dodávek a terénních vozidel jsou k dispozici u firmy TEDGUM.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!