Febi solutions: Diagnostika silentbloku motoru

6. listopadu 2023, 11:20

Silentblok motoru je součástka, která je určena nejen k udržení pohonné jednotky ve stabilní poloze, ale plní také další důležitý úkol. Je zodpovědná za omezení přenosu vibrací motoru na karoserii vozu, které by mohly způsobit nepohodlí řidiče a cestujících. Níže uvádíme rady odborníků značky febi ohledně diagnostiky opotřebovaného silentbloku motoru. 

Použití silentbloku febi 33986 z obrázku výše:  

  • Renault Clio 3, Modus 
  • Motor: K9K 
  • Převodovka: JA5, JR5 

Příznaky svědčící o opotřebovaném silenbloku motoru

Při volnoběhu a zařazeném neutrálním převodovém stupni jsou na přístrojové desce, pedálech plynu, brzdy a spojky a na sedadle řidiče i spolujezdce cítit vibrace/třesení. Kromě toho je slyšet zřetelný „bzučivý“ zvuk. 

Proč se silentblok motoru opotřebovává?

Vystavení neustálému kolísání teploty, zahřívání a chlazení vede k degradaci části silentbloku vyrobené z pryže. To následně způsobuje jeho nadměrný, nežádoucí pohyb. 

Jak zjistit, že silentblok motoru způsobuje vibrace? 

Ujistěte se, že vibrace způsobuje silentblok. Zvýšením otáček motoru zkontrolujte, zda hluk zmizel nebo se změnil jeho tón. Pomocí druhé osoby vyvíjejte tlak na silentblok motoru na několika místech pomocí páky. Pokud hluk zmizí, je třeba silentblok vyměnit.

Spolehněte se na náhradní díly febi v kvalitě odpovídající OE. Kompletní sortiment společnosti bilstein group a více technických informací najdete v online katalogu na adrese: www.partsfinder.bilsteingroup.com.

Značka febi je součástí skupiny bilstein, která zastřešuje několik dalších silných značek. Více informací je k dispozici na adrese: www.bilsteingroup.com.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!