Koupě ojetého vozu bude opět o něco jednodušší

31. srpna 2011, 0:00

Seznam.cz se svým portálem Sauto.cz se spojil s leadrem na trhu v prověřování původu a historie vozidel, společností Cebia. Zájemci o koupi ojetého vozu se tak mohou snáze orientovat v inzerátech a hlavně mít větší jistotu při nákupu ojetého vozidla.

 Seznam.cz je provozovatelem nejrozšířenějšího a nejpoužívanějšího webu s inzercí ojetých vozidel Sauto.cz. Cebia již 20 let působí na trhu v ČR v oblasti prověřování a zabezpečování vozidel a jako jediná vyvinula unikátní on-line systém na prověření historie ojetých vozidel.

Na serveru Sauto.cz je nově u některých inzerátů umístěno hodnocení ojetého vozu – OSVĚDČENÍ Cebia REPORT. Uživatel si tak bude moci nejen třídit vozidla na prověřená a neprověřená, ale uvidí samozřejmě i výsledek této prověrky.

OSVĚDČENÍ Cebia REPORT hodnotí ojeté vozidlo v pěti základních kategoriích:
– kontrola VIN (čísla karoserie) – zda odpovídá značce a modelu vozidla
– kontrola roku výroby – zda souhlasí rok výroby vozidla a vozidlo nebylo administrativně omlazeno,
– kontrola odcizení – zda automobil není evidován jako odcizený v databázi Policie ČR a SR.
– kontrola leasingu/úvěru – zda vozidlo není financováno některou z leasingových společností
– kontrola stavu tachometru – zda skutečný počet najetých kilometrů není vyšší, než ukazuje tachometr a nebylo s ním tedy manipulováno.

Každému z inzerentů bude nabídnuta možnost, aby k jím inzerovanému vozidlu toto hodnocení pro uživatele webu umístil.
Sauto.cz je jediným inzertním serverem na trhu, který tuto službu nabízí. Jeho uživatelé tím tak kromě nejširší nabídky získávají další výhodu.

Myšleno je ovšem i na uživatele, kterým se bude líbit vozidlo bez zveřejněného hodnocení, případně na ty, kteří budou chtít o vybraném vozidle získat ještě více informací. OSVĚDČENÍ Cebia REPORT je totiž možno získat v systému AUTOTRACER, který provozuje Cebia na internetové adrese www.zkontrolujsiauto.cz. Tento systém, kromě výše zmíněných kategorií v Cebia REPORTU, obsahuje i další informace pro zájemce o koupi ojetého vozu, např. návod na základní kontrolu jeho identifikátorů. Uživatel se tak může přesvědčit, zda vozidlo je skutečně tím, které popisuje technický průkaz. A na těchto stránkách si tedy bude moci prověřit jakékoliv vozidlo z inzerce Sauto.cz. Navíc pro vstup do systému obdrží speciální slevový kód a získá tak informace levněji.

Proč bychom měli dbát při koupi ojetého vozu na jeho prověření?
V ČR jezdí 42% vozidel se stočeným tachometrem a 15% vozidel má pozměněný rok výroby. Automobil je hned po bydlení pro většinu lidí druhou největší investicí v životě, i proto je důležité vědět, jak své úspory investujeme a zda nekupujeme zajíce v pytli. Z dlouhodobých statistik Cebia vyplývá, že největším problémem nabízených ojetých vozidel je stočený tachometr, hned poté pak umělé omlazení vozidla. A to jsou právě 2 kategorie (najeté kilometry a stáří vozu), které mají největší vliv na cenu automobilu. Nabízí-li se nám možnost ověřit si tyto (a nejen tyto) informace, určitě by neměla zůstat nevyužita.

 

cebia.cz

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!