Sauto.cz nově povinně zveřejňuje VIN vozidel

21. listopadu 2012, 0:00

Největší inzertní portál s ojetými i novými automobily Sauto.cz začal od 1. 11. 2012 u všech nabízených vozidel uvádět identifikační čísla vozidel VIN.

Cílem je zamezit podvodům v prodejích ojetých automobilů, k nimž na trhu s ojetými vozy dochází. Podle statistik společnosti Cebia, která se prověřováním vozidel dlouhodobě zabývá, má v současnosti téměř polovina ojetých automobilů nabízených k prodeji stočený tachometr, pětina vozidel je omlazena a stejné množství má závadný původ.

„Seznam.cz dlouhodobě bojuje proti falešným a podvodným inzerátům. Prvním krokem bylo zavedení OSVĚDČENÍ Cebia REPORT, která jednoduše a přehledně hodnotí důvěryhodnost historie inzerovaných vozidel pomocí hvězdiček. Nyní přichází Seznam.cz s novinkou na svém portálu Sauto.cz v podobě povinných VIN kódů. Každý, kdo zadává inzerát, musí přiložit VIN, aby si zájemce mohl zkontrolovat, jestli vozidlo skutečně existuje a mohl si i zkontrolovat případný původ vozidla, jeho historii a například i závazky u leasingových společností,“ komentuje Michal Zadák, manažer Sauto.cz.

Cebia vítá tuto aktivitu, která je určitě správným krokem ke zprůhlednění prodeje ojetých vozidel na českém trhu,“ řekl Ing. Martin Pajer, ředitel společnosti Cebia. Toto jednoduché opatření dává možnost potencionálnímu kupci prověřit si vozidlo dříve, než navštíví autobazar. Navíc identifikace vozidla zabrání inzerci neexistujících vozů, která mají pouze nalákat zájemce do bazaru, kde jim pak prodejce nabídne alternativní auto.

Zdroj: Tisková zpráva Cebia

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!