Kabriolety letos kvůli chladnému počasí zákazníky prozatím tolik nepřitahují, zájem o čtyřkolky a SUV trvá

17. června 2013, 9:32

Nízké teploty a časté srážky, jež provázely letošní jaro, se projevily na nižším zájmu zákazníků o nákup automobilu se stahovací střechou. AAA AUTO, největší prodejce ojetých automobilů v České republice, prodalo v letošním roce o 26% kabrioletů méně ve srovnání se stejným obdobím roku předchozího. Segmentem vozů, který naopak neustále zaznamenává mírný růst prodejů, jsou vozy s pohonem 4×4 a SUV.

Dosavadní chladné jarní počasí v letošním roce nepřeje řidičům, kteří si rádi vychutnávají jízdu s větrem ve vlasech. To se již projevilo také na poptávce po automobilech se stahovací střechou. Skupina AAA AUTO v období od 1. ledna do konce května prodala o 26% méně kabrioletů než ve stejném období roku 2012. Nejžádanějšími modely byly Peugeot 307CC, Volskwagen EOS, Peugeot 206CC, Mercedes SLK a Renault Mégane Cabrio.

Zato však rostou prodeje vozů s pohonem všech kol a SUV. Od začátku roku jich bylo prodáno již o 10% více než ve stejném období v loňském roce „Ukazuje se, že zájem o auta s pohonem všech kol, stejně tak jako o SUV, je celoroční a výrazně nepolevuje ani v letních měsících. V nabídce jich aktuálně máme zhruba 500, což je největší výběr na českém trhu,“ komentuje dosavadní prodeje Karolína Topolová, generální ředitelka AAA AUTO. Vozy SUV a 4×4 tak snížené prodeje kabrioletů zcela kompenzují, protože vozů se stahovací střechou se tradičně prodává řádově menší množství. „Většinou jde spíše o třetí auto do rodiny určené pro zábavu, nebo o vůz pro movitější singl klientelu,“ dodala Topolová.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!