Prodeje AAA AUTO Group vzrostly za 8 měsíců meziročně o 9,3% na téměř osmatřicet tisíc aut

6. září 2013, 12:08

Společnost AAA AUTO Group prodala za 8 měsíců letošního roku 37.798 ojetých aut. To je meziročně o 9,3 % více než ve stejném období roku 2012. Hlavním tahounem růstu skupiny byly prodeje na slovenském trhu a rovněž silný růst v Rusku.

Z hlediska výkonnosti skupiny v jednotlivých zemích se z celkového počtu 37.798 aut za 8 měsíců roku 2013 prodalo 25.481 aut v České republice (meziročně +6,1%), dále pak 10.672 aut na Slovensku (meziročně +16%) a 1.645 aut v Rusku (meziročně +19.6%).

Nárůst prodejů AAA AUTO Group přichází v době proměnlivých výsledků automobilového sektoru ve střední Evropě, který již delší dobu náročným tržním podmínkám. Stávající situace na trhu se negativně promítá do provozu mnoha výrobců a dodavatelů a nutí je optimalizovat kapacity.

„Podívám-li se na katastrofální situaci na trhu nových aut a obecně převládající slabou ekonomiku, hodnotím naše osmiměsíční prodejní výsledky jako velký úspěch. Do konce roku nám chybí pouhé čtyři měsíce a odhaduji, že budeme schopni překonat loňský rekord 52.000 prodaných aut. V roce 2013 bychom mohli překonat laťku 54.000 prodaných aut,“ uvedla Karolína Topolová, generální ředitelka AAA AUTO. „Naše výsledky potvrzují, že jsme zvolili správnou strategii: soustředíme se na koupi a prodej nejlepších aut po jednom, maximálně dvou, majitelích, do 5 let stáří, s jasnou historií ujetých kilometrů, servisní knížkou a bez havárií. Také jsme zkvalitnili zákaznický servis, otevřeli jsme kontaktní centrum, jmenovali ombudsmana a prosazujeme empatičtější přístup k reklamacím. To vše se nám vrací ve zvýšené důvěře zákazníků,” dodala Topolová.

AAA AUTO Group prodala v červenci 2013 rekordních 5.255 aut. Následoval srpen s 5.093 auty. „Jarní sezóna byla hlavním motorem našich prodejů. Další rekordní sezonou s velmi dobrými čísly bylo pozdní léto,“ komentovala dosažené výsledky Topolová.

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!