Kontroly podezřelých vozidel německou policií

10. dubna 2015, 9:35

Společnost CEBIA upozorňuje na časté kontroly vozidel na území Německa.

Pan Jiří jezdí zhruba 6x ročně přes Mnichov do Rakouska do Innsbrucku. Vlastní luxusní vozidlo značky BMW X6. Již 2 roky po sobě ho při každé jízdě (ano opravdu při každé jízdě!) – průjezdu Německem (přesně řečeno na okruhu kolem Mnichova) zastavuje německá policie a provádí detailní kontrolu identifikátorů vozidla s cílem zjistit, jestli se nejedná o odcizené a předělané BMW. Překvapila nás četnost těchto kontrol a pečlivost německé policie, která se zaměřuje právě na vozidla luxusních značek a cíleně je zastavuje a kontroluje.

Vyplývá z toho, že provozovat předělané vozidlo a vyjet s ním do zahraničí je opravdu velké riziko. Např. německá policie Vás bez kompromisů vysadí a vozidlo ihned zabaví. Podobné příběhy nám naši zákazníci vypráví např. z hraničních přechodů do Chorvatska, kde rádi provádějí takové kontroly i ve 4 hodiny ráno!

Rádi bychom proto upozornili na značky, případně modely vozidel, která jsou podle našich zkušeností nejnáchylnější k padělání identifikátorů a k falšování původu i historie:

  • AUDI
  • BMW
  • HONDA-CRV
  • Jeep
  • Land Rover
  • Maserati
  • Mercedes Benz
  • Porsche
  • VW – Passat, Multivan, Transporter

U takových vozidel doporučujeme nejenom využít kontroly stavu tachometru a dalších údajů z jejich historie, ale zobrazit si v systému AUTOTRACER na www.zkontrolujsiauto.cz i podrobný návod na kontrolu identifikátorů. Každý si tak může jednoduše podle vzorové fotodokumentace zkontrolovat, jak vypadá originální ražba VIN a různé štítky na vozidle. Zájemce o ojeté auto se ujistí, jestli vozidlo, které stojí před ním, je originální, nebo existuje podezření, že se jedná o vozidlo pocházející z trestné činnosti.

Stočený tachometr, nepravdivý rok výroby nebo zatajené opravy vozidla nejsou jedinými riziky, která hrozí při koupi ojetého automobilu. Uvedený příběh není zdaleka ojedinělý a podcenit kontrolu originality vozidla při jeho koupi se nevyplácí.

 

Související články

Nové dimenze v prověřování ojetých vozidel
Nové dimenze v prověřování ojetých vozidel

Společnost Cebia spustila novou verzi systému AUTOTRACER na www.zkontrolujsiauto.cz. AUTOTRACER poskytuje již od roku 2008 souhrn důležitých informací z historie vozidla. Systém má novou přehlednější grafiku a strukturu, nabízí zákazníkům řadu finančních zvýhodnění a především poskytuje několik zcela nových funkcionalit. Systém AUTOTRACER je nejkomplexnějším nástrojem na prověřování historie vozidel na trhu, který pracuje s nejobsáhlejší […]

Cebia SUMMARY 1/2015
Cebia SUMMARY 1/2015

Společnost Cebia Vám opět přináší čtvrtletní bulletin o trhu s ojetými vozidly. Hlavní informace – V letošním prvním kvartálu bylo prodáno jen 72% vozidel s českým původem, protože rostoucí poptávka po ojetých vozidlech byla částečně saturována individuálními dovozy – Vlivem oslabení koruny se zvýšily ceny ojetých vozidel, které jsou dováženy ze zahraničí, a tím vzrostla […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!