Nové dimenze v prověřování ojetých vozidel

15. dubna 2015, 8:15

Společnost Cebia spustila novou verzi systému AUTOTRACER na www.zkontrolujsiauto.cz. AUTOTRACER poskytuje již od roku 2008 souhrn důležitých informací z historie vozidla. Systém má novou přehlednější grafiku a strukturu, nabízí zákazníkům řadu finančních zvýhodnění a především poskytuje několik zcela nových funkcionalit. Systém AUTOTRACER je nejkomplexnějším nástrojem na prověřování historie vozidel na trhu, který pracuje s nejobsáhlejší databází s daty o historii automobilů v ČR čítající téměř miliardu záznamů.

 „Spuštěním nové verze systému AUTOTRACER jsme završili 2letý náročný vývoj, jehož součástí bylo nejen vytvoření nové grafiky a struktury, ale kompletní přepracování architektury systému. Tento vývoj stál naši společnost 16 milionů korun a obnášel programovací práce, vytvoření grafiky, nákup dat, vytvoření nových datových zdrojů a několikaměsíční testování. Ani tímto spuštěním nové verze však vývoj systému nekončí a již nyní pracujeme na dalších inovacích,“uvedl Martin Pajer, ředitel společnosti Cebia.

„Jak maximálně ochránit zákazníky při nákupu ojetých vozidel považujeme za jedno z nejdůležitějších témat v oblasti ochrany českých spotřebitelů. I nedávné kontroly ČOI prokázaly, jak obrovský problém přetáčené tachometry a další nešvary v autobazarech číhají. Proto jsme také toto téma otevřeli a vyzvali jsme ke spolupráci i další ministerstva. MPO koordinovalo činnost meziresortní komise, která hledala cesty, jak ve svých resortech minimalizovat rizika, jež na zákazníky při prodeji ojetých automobilů a motocyklů číhají. Každé opatření, ať už legislativní nebo technické, proto velmi vítáme,“uvedl ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek.

„Naší prioritou, jako nejnavštěvovanějšího inzertního serveru s ojetými auty v ČR, je zprostředkovat bezpečný a komfortní nákup i prodej vozu. Inzeráty na našich stránkách prověřujeme, uživatelům radíme jak nenaletět podvodníkům a nabízíme možnost ověřování vozidel. Díky spolupráci se společností Cebia využilo více než 1,5 milionu zákazníků na Sauto.cz unikátní možnosti individuálního prověření vozu. Spolu s 9% podílem vozů v ověřených programech automobilek mohou nakupující významně minimalizovat rizika spojená s výběrem ojetého vozu. Vítáme proto novou verzi systému AUTOTRACER s očekáváním, že naše současné aktivity podpoří a dále rozvine,“říká František Prošek, manažer inzertního serveru Sauto.cz.

Hlavní novinkou v systému AUTOTRACER jsou výbavy vozidel z výroby – kompletní specifikace výbavy standardní, volitelné a ceníkové ceny od výrobce. Díky nim si zákazník může nejen prověřit, zda na vozidle má všechny položky výbavy, které na vozidle mají být z výroby, ale především podle této kompletní specifikace pozná, zda se skutečně jedná o původně vyrobené vozidlo. Tato funkcionalita systému pracuje s databází čítající 400 milionů záznamů, která je nadále rozšiřována.

Dalším novým nástrojem je on-line kontrola vybraného identifikátoru, díky níž si zákazník ověří, zda vybraný identifikátor na vozidle odpovídá příslušnému VIN vozidla (tzn. snižuje se pravděpodobnost, že vozidlo bylo předělané nebo pochází z trestné činnosti). Zákazník podle obrazového návodu naleznete na prověřovaném vozidle tzv. „PIN vozidla“. Ten následně zadá do systému a obratem zjistí, zda odpovídá ostatním identifikátorům.

Datové zdroje výrazně posílily hlavně v oblasti záznamů o pojistných událostech v historii vozidla. Nyní získává společnost Cebia data od většiny předních pojišťoven na trhu. Zákazník se tak dozví o škodní události, která na prověřovaném vozidle proběhla a která v praxi bývá často prodejcem zatajena a vozidlo je prezentováno jako nehavarované.

Nový rozměr prověřování dává systému AUTOTRACER také nabídka služeb společnosti Autotým, která rozšiřuje datové prověření minulosti vozidla o fyzickou kontrolu technického stavu vozidla. Jedná se o vizuální kontrolu vozidla odborníkem v místě prodeje a testovací jízdu, které odhalí případné defekty vozidla.

AUTOTRACER poskytuje souhrn důležitých informací o vozidle, jako jsou záznamy stavu tachometru (průměrně 6 stavů), ověření skutečného roku výroby, kontrola v databázi odcizených vozidel Policie ČR a SR, kontrola financování u leasingových společností, návod na kontrolu identifikátorů vozidla, záznamy servisních úkonů a poškození vozidla a další informace.

Systém AUTOTRACER zobrazuje informace, které jsou k prověřovanému vozidlu dostupné on-line od spolupracujících partnerů společnosti Cebia. Partnery systému AUTOTRACER, kteří přispívají svými daty, jsou firmy z České republiky, Slovenska a dalších zemí EU. Informace společnost získává z různých zdrojů, především se jedná o výrobce, importéry, autorizované dealery, servisní místa, prodejce, leasingové společnosti, pojišťovny a další partnery. U každého vozidla je rozsah informací v systému AUTOTRACER odlišný, záleží, jakého partnera vozidlo navštívilo a zda od něj systém má k dispozici údaje o vozidle.

Související články

Kontroly podezřelých vozidel německou policií
Kontroly podezřelých vozidel německou policií

Společnost CEBIA upozorňuje na časté kontroly vozidel na území Německa. Pan Jiří jezdí zhruba 6x ročně přes Mnichov do Rakouska do Innsbrucku. Vlastní luxusní vozidlo značky BMW X6. Již 2 roky po sobě ho při každé jízdě (ano opravdu při každé jízdě!) – průjezdu Německem (přesně řečeno na okruhu kolem Mnichova) zastavuje německá policie a […]

Cebia a Essox spustily společný program
Cebia a Essox spustily společný program

Společnosti Cebia a Essox uvedly na trh program „Auto s rozumem“ pro zákazníky, kteří si kupují ojeté vozidlo na inzerát od soukromé osoby. Součástí programu je prověření historie vozidla, jeho základní prohlídka a především možnost samotný nákup financovat pomocí dostupného úvěru nezatíženého vysokými poplatky. Nabídka programu je propagována na inzertním portálu Sauto.cz v inzerci vozidel […]

Cebia SUMMARY 1/2015
Cebia SUMMARY 1/2015

Společnost Cebia Vám opět přináší čtvrtletní bulletin o trhu s ojetými vozidly. Hlavní informace – V letošním prvním kvartálu bylo prodáno jen 72% vozidel s českým původem, protože rostoucí poptávka po ojetých vozidlech byla částečně saturována individuálními dovozy – Vlivem oslabení koruny se zvýšily ceny ojetých vozidel, které jsou dováženy ze zahraničí, a tím vzrostla […]

CEBIA: Neposuzujte ojetiny jen podle stavu tachometru
CEBIA: Neposuzujte ojetiny jen podle stavu tachometru

Stočený tachometr se stal velmi medializovaným pojmem. Až to vypadá, že jiné problémy a rizika při koupi ojetiny nehrozí. Nebylo vozidlo v minulosti havarováno? Nebylo vyrobeno dřív, než uvádí prodejce? A je to vůbec to auto, které je uvedené v jeho dokladech? Právě z těchto důvodů nová verze systému AUTOTRACER na www.zkontrolujsiauto.cz obsahuje kromě záznamů stavu tachometru […]

Cebia: Pořiďte si Auto s rozumem
Cebia: Pořiďte si Auto s rozumem

Koupě ojetého vozidla z autobazaru s sebou nese spoustu rizik a řada lidí si proto vybírá auto z inzerce soukromých osob. Bez odborné pomoci ale člověk může narazit úplně stejně. Neznáte historii vozidla, nepoznáte stočené kilometry, nemusíte odhalit předchozí havárie či jiný skrytý technický problém. Navíc nemáte často snadný přístup k serióznímu financování. Toto všechno řeší nová […]

Cebia spouští ve svém systému AUTOTRACER nové služby
Cebia spouští ve svém systému AUTOTRACER nové služby

Společnost Cebia zavádí v systému AUTOTRACER další služby pro zákazníky, kteří si kupují ojeté auto. Kromě komplexního prověřování historie nově nabízí pojištění, financování, prodej vozu prostřednictvím aukce, nabídku alternativních vozidel, zabezpečení vozidla a chystá i nabídku servisních služeb. Aktuálně společnost spustila akci pojištění zdarma na dobu koupě vozidla. Systém AUTOTRACER, který je bezpochyby nejlepším portálem […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!