Vlastník největšího prodejce ojetin přejmenován na AAA AUTO International

20. srpna 2015, 14:18

Vlastník největšího prodejce ojetin, společnost Davena International a.s., dnes změnila svůj název na AAA AUTO International a.s. Změna názvu představuje první praktický krok k přeshraniční fúzi firem ze skupiny AAA AUTO. Ta bude dokončena během podzimu. Bude také znamenat přesun hlavního sídla skupiny z Holandska do České republiky.

„Chceme zajistit co nejhladší průběh fúze, a proto realizujeme tento složitý přeshraniční proces ve více krocích. Finální sloučení společností v průběhu podzimu pak už bude jen formální záležitostí. Ráda bych zdůraznila, že veškerá práva a povinnosti včetně smluvních a zaměstnaneckých vztahů společností AAA AUTO Group N. V. a AAA AUTO, a.s., v rámci fúze přejdou právě na společnost AAA AUTO International, a.s.,“ uvedla generální ředitelka AAA AUTO Group Karolína Topolová.

Společnost AAA AUTO Group N. V. se sídlem v Holandsku, která byla původním emitentem akcií při IPO v roce 2007, v rámci fúze zanikne. Stejně tak sloučením zanikne dosavadní provozovatel hlavního businessu AAA AUTO v ČR akciová společnost AAA AUTO, a.s. Obě společnosti se v rámci fúze spojí se společností Davena International a.s., a to pod jejím ode dneška platným názvem AAA AUTO International, a.s.

K celému procesu dochází v rámci dokončení převzetí společnosti fondem soukromého kapitálu Abris Capital Partners, který na základě zákonného odkupu akcií ve skupině získal již 100% podíl. Cílem transakce je zjednodušení struktury skupiny a přesun sídla společnosti do České republiky, kde je těžiště jejího podnikání.

V současné době nabízí AAA AUTO v Česku, na Slovensku, v Polsku a v Maďarsku na 36 pobočkách více než 12 000 ojetých aut. Díky pokračující expanzi by měl počet všech poboček ve střední Evropě dosáhnout do konce roku 2015 čtyřiceti. Společnost se zaměřuje na výkup a prodej kvalitních ojetých aut po prvním nebo druhém majiteli, se servisní historií a nízkým počtem najetých kilometrů, který ověřuje. AAA AUTO také poskytuje doživotní garanci legálního původu auta a pojištění mechanických a elektronických závad na 24 měsíců.

Související články

AAA AUTO otevřelo v Maďarsku tři nové pobočky v Szegedu, Pécsi a Székesfehérváru
AAA AUTO otevřelo v Maďarsku tři nové pobočky v Szegedu, Pécsi a Székesfehérváru

Společnost AAA AUTO otevřela v Maďarsku nové pobočky v Szegedu, Pécsi a Székesfehérváru. Celkový počet autocenter v Maďarsku se tím zvýšil na čtyři. Skupina AAA AUTO Group tak nyní vykupuje a prodává ojeté vozy na čtyřech trzích v 39 lokalitách. Společnost plánuje další expanzi jak v Maďarsku, tak v ostatních zemích, kde působí. Nová pobočka […]

AAA AUTO zapůjčilo automobil pražské organizaci Českého červeného kříže
AAA AUTO zapůjčilo automobil pražské organizaci Českého červeného kříže

Společnost AAA AUTO podpořila činnost Českého červeného kříže zapůjčením automobilu oblastnímu spolku ČČK Praha 1 pro kontrolní cesty za účelem monitoringu obnovy po záplavách. Zapůjčení vozu navazuje na pomoc poskytnutou největším tuzemským prodejcem ojetých vozů organizaci ČČK během povodní v letech 2002 a 2013. „Rozhodli jsme se podpořit činnost Českého červeného kříže Praha zapůjčením dodávkového […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!