Slavnostní otevření skladu firmy Trost v Nýřanech

17. října 2011, 0:00

Dne 14.10.2011 proběhlo slavnostní otevření centrálního skladu firmy Trost – Auto Technik Service v Nýřanech.

Sklad je umístěn v Nýřanech, kousek za Plzní se strategickou polohou v blízkosti dálnice D5. Je určen pro zásobování zboží jednotlivých poboček zejména v České republice, Slovensku, Rakousku a středním Německu. 90% zboží putuje do zahraničních poboček. Denně je obslouženo zhruba 9.000 zákazníků a vyexpedováno okolo 16.000 položek.

Firma distribuuje náhradní díly od renomovaných výrobců, kteří dodávají zboží do prvovýroby automobilek, a také náhradní díly se specifikací originálního dílu. Nebude se zaměřovat na nejlevnější díly. Většina položek dílů je zastoupena díly od zhruba tří výrobců v různých cenových hladinách. Během tří až čtyř let chce firma zdvojnásobit objem prodaného zboží a zaujmout přední postavení v dodávkách náhradních dílů na českém a slovenském trhu.

Otevřením provázel moderátor Standa Berkovec a na úvod otevření se postupně ujali slova Ing. Hans Lorenz, generální ředitel pro Českou a Slovenskou republiku, Michael Pietsch, ředitel nýřanského skladu a Lukáš Ondráček – Country Manager pro Českou republiku a výkonný ředitel pro obchod. Pak již nastal slavnostní okamžik, kdy se Michael Pietsch a Lukáš Ondráček ujali přestřižení pásky a tak oficiálně zahájili provoz nýřanského skladu.

 

Následovala prohlídka skladových prostor, kterou nás provázel zástupce ředitele skladu Petr Valečka. Sklad funguje jako takzvaný chaotický, kdy zboží není ve skladu uskladněno dle typu zboží nebo výrobce, ale dle obrátkovosti zboží, které je vždy nejblíže trase dopravníku. Vše je řízeno počítačem a pracovníci skladu dostávají veškeré potřebné informace do scannerů.

U příležitosti slavnostního zahájení byla také představena expozici servisního Road Show. Na akci byla také představena nová verze on-line objednávkového katalogu Repdoc. Jedná se o inovaci unikátního systému pro vyhledání a objednání náhradních dílů, která obsahuje především vylepšené vyhledávání dílů, návrhy alternativních položek a technické informace. Nová verze je k dispozici od pondělí 17. Října.

Pozvaní hosté, kterých bylo více než 500, ocenili občerstvení ve stylu October Fest a koncert skupiny Děda Mládek Illegal Band.

Fakta o skladu:
– 150.000 druhů zboží
– 204.000 skladových míst pro náhradní díly
– 32.000 m2 skladové plochy
– 25 bran pro příjem a výdej zboží
– 220 zaměstnanců

Výhody skladu:
– rychlé zpracování objednávek prostřednictvím nejmodernější dopravní techniky
– méně než 10 minut od objednávky po zabalení
– přímá dálniční přípojka a centrální poloha v srdci Evropy jsou zárukou krátkých dodacích tras

Fakta o firmě Trost:
– předchůdce založen již v roce 1904
– 2008 – fúze s firmou Meteor
– roční obrat skupiny 825 milionů EUR
– 180 vlastních prodejen v Evropě
– 11 poboček v České republice
– působení v 8 zemích – Německo, Rakousko, Česká republika, Maďarsko, Slovensko, Srbsko, Ukrajina, Rumunsko
– 4.000 zaměstnanců
– 3 centrální sklady – Winsen, Uffenheim, Nýřany
– servisní koncepty – AutoFit, AutoGo, AutoAuto, AutoNetto a TruckFit

 Tisková zpráva firmy Trost


 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!