WM Group kupuje TROST SE a stává se lídrem evropského trhu

28. listopadu 2014, 16:16

Skupina vlastníků WM Group, řízená dlouholetým lídrem korporace Hans-Heinerem Müllerem, včera uzavřela s akcionáři společnosti TROST SE, zakládající skupinou TROST a Nadací Joachima Herze smlouvu o koupi akcií TROST Group. WM Group se sídlem v Osnabrücku odkoupí veškeré akcie společnosti se sídlem ve Stuttgartu na základě fúze společností TROST a KSM z roku 2009. Transakce podléhá formálnímu schválení antimonopolního úřadu.

Obě společnosti, WM AG a TROST SE, budou pokračovat v nezávislé činnosti a obchodovat paralelně na nezávislém trhu automobilových dílů v Německu, Rakousku, České republice, Slovensku, Rumunsku a Nizozemí.

Citace Hans-Heinera Müllera: „Jsme nadšeni tímto důležitým krokem. Umožní oběma společnostem trvalý a pevný vývoj trhu. Naši zákazníci získají na všech stávající trzích ještě větší výhody z komplexních zásob automobilových náhradních dílů.”

Citace Joachima Trosta: „Je pro nás velice důležité, že úspěšný příběh společnosti TROST pokračuje. Z tohoto důvodu jsme hledali silného partnera. Tohoto partnera jsme našli ve WM Group. Fúze poskytuje obrovské příležitosti pro budoucnost společnosti i naše vysoce kvalifikované zaměstnance.”

Klíčové údaje:
WM Group se sídlem v Osnabrücku dosáhla se 3.300 zaměstnanci v Německu, Nizozemsku, Rakousku a USA ročního obratu, který převyšuje 840 mil. euro.

TROST Group dosáhla s asi 4.000 zaměstnanci v Německu, Rakousku, na Slovensku, v České republice a Rumunsku ročního obratu ve výši 800 mil. euro. TROST se může ve svém ústředí ve Stuttgartu ohlédnout za svou stoletou historií.

Z hlediska ročního obratu se společnost stává největším dodavatelem dílů, dílenské techniky a služeb pro autoservisy v Evropě.

Související články

Ekonomická volba TROST – cena je až na prvním místě …
Ekonomická volba TROST – cena je až na prvním místě …

TROST nabízí zákazníkům v každé sortimentní skupině na výběr z několika značek. Autoservis tak může majitelům vozů poskytnout vždy přesně tu cenovou úroveň dílů, která odpovídá jejich představám a stáří vozu. Jiný díl požaduje do svého rok starého BMW řidič, pro kterého je řízení koníčkem. Něco jiného naopak chce žena, která od své osm let […]

Trost: nové produkty Cyclo
Trost: nové produkty Cyclo

Firma Trost naskladnila novou zásilku produktů Cyclo. Z široké nabídky cenově výhodných výrobků americké produkce vybíráme např.:   CY91 – Olejové aditivum – koncentrát, 443 ml CY19 – Výplach motoru, 443 ml CY260 – Přísada do nafty 6XT, 350 ml CY111 – Čisticí prostředek na brzdy – sprej, 425 g  

Inter Cars roste v zahraničí dvakrát rychleji než v Polsku
Inter Cars roste v zahraničí dvakrát rychleji než v Polsku

Inter Cars bude mít v letošním roce zahraniční tržby o čtvrtinu vyšší než v loňském roce. Z 12 zahraničních trhů, zejména ve střední a východní Evropě, roste distributor náhradních dílů dvakrát rychleji než v Polsku, i když příjmy jsou v domácí zemi stále vyšší z hlediska objemu. "V každé ze zemí, kde působíme, se chceme […]

Trost: Rámcová smlouva s ARVAL CZ
Trost: Rámcová smlouva s ARVAL CZ

Dle nové rámcové smlouvy s leasingovou společností ARVAL CZ s.r.o. mohou do servisních sítí firmy Trost jezdit kvůli opravám a údržba všechna vozidla v operativním leasingu této společnosti. Firma Trost tak nově rozšiřuje spolupráci, která doposud zahrnovala pouze vozy v pronájmu společnosti RWE. Více na cz.trost.com.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!