2010 – dobrý rok pro společnost MANN+HUMMEL

3. června 2011, 0:00

Společnost MANN+HUMMEL docílila v obchodním roce 2010 zvýšení obratu o 30,4 procent (po měnovém očištění 24,6 procent), zatímco automobilový průmysl podle oborového svazu VDA vzrostl celosvětově přibližně o 8 procent.

Současně se hospodářský výsledek (EBIT) zvýšil z 23 miliónů eur (2009) na 149 miliónů (2010). Úročení kapitálu (ROCE) stouplo na 25,6 procent (2009: 3,9 procent). Společnost MANN+HUMMEL rozšířila počet zaměstnanců na stálý pracovní poměr o 12 procent na 13.201 zaměstnance (stav ke konci roku 2010).

„Od roku 1999 jsme zvyšovali obrat průměrně o 9,1 procent ročně. 2010 je dosud nejlepší rok v sedmdesátileté úspěšné historii společnosti MANN+HUMMEL. Loni jsme vyrobili více než 400 miliónů filtračních prvků, což je více než 25 filtračních prvků každou vteřinu. Není žádným překvapením, že téměř v každém autě a nákladním vozidle na zeměkouli je zabudován nějaký výrobek od společnosti MANN+HUMMEL,“ vysvětluje předseda vedení společnosti Alfred Weber. „Tento roční výsledek vyplývá z tvrdé práce. Naši zaměstnanci ukázali velkou připravenost a motivaci a dovedli náš podnik k tomuto rekordnímu výkonu. Myslíme si, že rok 2011 bude dále úspěšný, i když se růst oproti minulému roku zmírní.“

Společnost MANN+HUMMEL optimalizovala procesy a postupy, aby zvýšila svou efektivitu a konkurenceschopnost. V roce 2010 se firma soustředila na témata firemní kultura, výroba/logistika a strategie a do roku 2018 si vytkla tři cíle. První: zvýšit obrat na 3,4 miliard eur. Druhý: další diverzifikace výroby tak, aby sektor mimo automotive, obchod se sériovými výrobky pro automobily a obchod s automobilovými náhradními díly docílily vždy jednu třetinu obratu. Třetí cíl: růst ve všech regionech, podílově silnější v Asii a obou Amerikách (Severní a Jižní), aby Evropa přispěla k obratu z 50 procent a Asie a obě Ameriky vždy z 25 procent. Růst se má uskutečnit organicky a pomocí akvizic.

MANN+HUMMEL každoročně investuje přibližně čtyři procenta obratu do výzkumu a vývoje, tedy daleko více než regionální průměr. Část financí na výzkum jde na koncepce, produkty a technologie pro vozidla s alternativním pohonem. V současné době je ve firmě rozpracováno více než 10 projektů z oblasti elektromobility. Paralelně specialisté na filtraci nadále energicky pracují na optimalizaci řešení pro spalovací motor, který bude ještě mnoho let základem individuální i komerční mobility. V centru pozornosti výzkumu a vývoje jsou odedávna produkty splňující požadavky trvale udržitelného vývoje a ekologie. Významnou firemní hodnotou je respekt před člověkem a životním prostředím.

 

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!