Vysoce výkonné pneumatiky Hankook jako původní vybavení pro všechny nové modely BMW řa

8. ledna 2012, 0:00

Výrobce Hankook je originálním dodavatelem pneumatik pro novou řadu 1 výrobce BMW. Vysoce výkonné pneumatiky Hankook budou umístěny na všechny dostupné modely automobilů s kompaktními pohony zadních kol mnichovského prémiového výrobce.

Pneumatika Ventus Prime² , která již teď slaví úspěch jako sesterská značka firmy BMW, bude obouvána na modely 116i, 118i, 116d a 118d ve velikosti 195/55 R16 V. Aktuální nejlepší modelová řada 120D bude také vybavena pneumatikou Ventus Prime² o velikosti 205/55 R 16 W.

První dodání pneumatik pro BMW představuje další milník v úspěšné globální expanzi společnosti. "BMW je jedna z mála automobilek, které se podařilo spojit ochranu životního prostředí a požadavky na bezpečnost s tradičními hodnotami značky, jakými je sportovnost a dynamika.“ říká Jin-Wook Choi, výkonný Vice President společnosti Hankook Tire pro Evropu. "Skutečnost, že naše výrobky budou tvořit součást původního vybavení jedné z nejvýznamnějších řad modelů firmy BMW je důkazem, že výrobky firmy Hankook získaly dobré jméno a pověst mezi prémiovými výrobci automobilů. Všichni zaměstnanci jsou velmi hrdí na toto globální partnerství s BMW. "

Pneumatika Ventus Prime² , jako specialista originálních automobilových vybavení, byla poprvé představena na jaře roku 2011 a lišila se od ostatních už během rozsáhlé testovací fáze svými dynamickými jízdními vlastnostmi. Kromě toho, veškeré nové pneumatiky Hankook splňují také mimořádně vysoké požadavky na komfort, který je od pneumatik v této třídě vozidel požadován. Dále se Ventus Prime2 vyznačuje vysokou přilnavostí, stejně jako vynikajícím nízkým valivým odporem. Klíčovým faktorem pro úspěšný rozvoj pneumatiky je především směs běhounu s obsahem siliky a nový obrys pneumatiky na základě speciálních požadavků BMW. A vedle toho všeho bionicky navržený dezén, který zaručuje jízdní komfort a tichý chod díky Hankook technologii "Grip-tech" a "Quiet Ride ", se společně spojují v perfektní pneumatiku, jakou je Ventus Prime².

"Nově vyvinutý podvozek BMW řady 1 klade vysoké nároky zejména na pneumatiky. Ty musí být schopné dynamicky přenášet výkon motoru vozu přímo na silnici, a zároveň zabezpečit úroveň pohodlí na dlouhé vzdálenosti, která ještě není takovým standardem v této kategorii vozidel. Nová pneumatika Ventus Prime² nabízí správnou rovnováhu mezi jízdním komfortem a agilní dynamikou pro nové BMW řady 1, aniž by přišla o důležité bezpečnostní a ekologické parametry, jakými je přilnavost za mokra a valivý odpor." vysvětluje Stefan Fischer, vedoucí evropského Hankook Tire Technology centra, které odpovídá za vývoj pneumatik pro BMW Group. Přibližně 45 inženýrů a techniků v současné době vyvíjí pneumatiky pro evropský automobilový průmysl v areálu společnosti v Langenhagen u Hannoveru v Německu.

Pneumatiky pro BMW se v současné době vyrábí v hlavní továrně v jihokorejském městě Geumsan. Vysoce technologická továrna na pneumatiky, která se specializuje na výrobu ultra-vysoce výkonných pneumatik, je v poslední době rozšířena o nové výrobní oblasti pro luxusní pneumatiky a v současné době produkuje nejmodernější vybavení v této oblasti na světě. Kromě nových „BMW pneumatik“ továrna vyrábí i originální pneumatiky pro Mini Cooper S.

Technická specifikace pneumatiky Hankook Ventus Prime²

1. Optimalizované rozložení tlaku pro vysokou přilnavost
– Multi-Radius Tread technologie zaručuje nejlepší možný kontakt s vozovkou pro špičkovou ovladatelnost a vysoký brzdný výkon zejména ve vlhkých podmínkách, při extrémním zatáčení, ale i při velmi vysokých rychlostech.
2. Ideální manipulace a delší životnost
– patentovaná Hankook technologie SCCT (Stiffness Control Contour Theory) pomáhá dosáhnout velmi vyrovnaného tlaku v pneumatice za účelem jejího menšího opotřebení.
3. Bionický design a asymetrický dezén
– Asymetrický dezén pneumatiky v sobě spojuje vynikající ochranu proti aquaplaningu s perfektním výkonem a přesnou odezvou řízení.
– Vnější bloky dezénu s jedinečným designem, který byl inspirován zuby dravé kočky, perfektně zapadá do povrchu vozovky, což zaručuje neustálou a optimální trakci v zatáčkách na mokré i suché vozovce.
4. Zlepšená ovladatelnost na mokrém povrchu a ekologičnost
– díky využití hybridní křemičité směsi v běhounu s novými polymerními řetězci a nano-částicemi, Ventus Prime2 zaručuje maximální přilnavost za mokra a úspornost paliva
5. Dostupné velikosti
– Hankook Ventus Prime² je k dispozici ve 42 rozměrech od průměru „15“ do „18“ palců (výška 65 až 45) pro vozidla od nižších středních tříd až do luxusních kategorií v dostupných šířkách 185 až 255 mm (indexy rychlosti H-W), především v zesílených verzích (XL). K dispozici je však i ve verzi run-flat (jako HRS-Hankook Run Flat System).

 

Více na www.hankookpneu.cz
 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!