Hella: zvýšení prodejů a personální změny

18. ledna 2017, 15:04

Po šesti měsících fiskálního roku 2016/2017 vzrostly prodeje Hella Group o 2,4 procenta na 3,2 miliardy eur.

Jeden z předních světových dodavatelů pro automobilový průmysl v segmentu komponentů a systémů osvětlení a elektroniky za prvních šest měsíců finančního roku 2016/2017 (od 1. června 2016 do 30. listopadu 2016) hlásí další zvýšení tržeb a zisku. Hodnota tržeb vzrostla o 1,2 procenta na 3,2 miliardy eur. Po očištění o kurzové rozdíly a prodej segmentu veřejného a průmyslové osvětlení vzrosty tržby o 2,4 procenta. Upravený provozní zisk (EBIT) se zvýšil o 4,9 procenta na 268 milionů EUR (v minulém roce činil 256 milionů EUR). Upravená marže EBIT se zvýšila o 0,3 procentního bodu na 8,4 (v minulém roce 7,7 procenta).

Jsme velmi spokojeni s našimi výsledky,“ – řekl Dr. Rolf Breidenbach, generální ředitel společnosti Hella. „Naše hlavní nárůsty pocházejí především z operací prováděných v továrnách ve východní Evropě. Hella zvýšila prodeje zejména na aftermarketovém trhu s náhradními díly (IAM)„. Společnost Hella očekává další růst prodejů a korekci provozního zisku ve finančním roce 2016/2017.

Od 1. dubna 2017 převezme Dr. Werner Benade jako výkonný ředitel útvar Aftermarket (IAM) a speciálních aplikací (SOE). V současné době je Dr. Benade zaměstnán jako generální ředitel švýcarské firmy Scintilla AG, patřící do skupiny Bosch.

Související články

Asistenční systémy spojené s radarem a kamerou
Asistenční systémy spojené s radarem a kamerou

Velká část prémiových technologií byla dlouhou dobu určena pouze pro nejdražší segment vozidel a část z nich nikdy nenašla cestu do střední nebo nižší třídy automobilů. To ale není případ kamer a radarů. Snad každý v posledním období zaznamenal reklamní kampaň automobilek, které vybavují LED adaptabilními světlomety i malé městské vozy. Radary a systémy zabraňující […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!