Bosch plánuje převzetí MTA – italského výrobce klimatizačních systémů

26. července 2017, 11:05

Bosch  plánuje převzetí MTA Spa., italského výrobce vysoce účinných systémů topení, ventilace a klimatizace (HVAC = heating, ventilating and air-conditioning). Příslušná smlouva byla podepsána v italském Miláně 22. června 2017.

Produkce ve společnosti MTA v italském městě Conselve

Tato obchodní transakce je předmětem schválení ze strany antitrustového úřadu. Strany se dohodly nezveřejňovat detailní finanční aspekty dohody. V roce 2016 MTA zaměstnávala asi 400 lidí s hlavní působností v Itálii v oblasti Padua a šest obchodních dceřiných společností v Německu, Francii, Španělsku, Rumunsku, Spojených státech amerických a Austrálii. Společnost MTA v roce 2016 vykázala obrat v hodnotě 76 milionů eur.

MTA vyvíjí, produkuje a prodává HVAC systémy pro průmyslové procesy a komerční užití. Obsáhlé produktové portfolio se zaměřuje především na chladící technologie a tepelná čerpadla s výkonem až 1,7 megawattů.

„Vysoce účinné chladicí systémy společnosti MTA nám umožňují rozšířit naše portfolio komerčních a průmyslových technologií a naše obchodní zkušenosti v oblasti klimatizačních systémů, a to zejména v Evropě,“ řekl Uwe Glock, předseda představenstva divize Termotechnika. „Tímto krokem upevníme pozici společnosti Bosch na trhu jako dodavatele průmyslových a komerčních systémů. Již teď máme velmi dobrou pozici v segmentu topných kotlů s vysokým výkonem a kombinovaných tepelných a energetických jednotek. Spolu s MTA budeme nyní schopni udělat důležitý krok k cíli stát se prvním dodavatelem s kompletní nabídkou ohřevných systémů a klimatizačních řešení,“ dodal Glock.

„Touto akvizicí přinese MTA do Bosch Group kromě své velmi kvalitní reputace hlavně vysokou odbornost v oblasti technologií a aplikací. Budoucí uspořádání bude uzpůsobeno tomu, abychom byli schopni poskytnout nejlepší řešení pro každou individuální potřebu. Využijeme obou silných kultur a vytvoříme nové inovativní produkty,“ řekl Mario Mantegazza, výkonný ředitel a spoluzakladatel MTA.

ZDROJ: Tisková zpráva Bosch Group

Související články

V Evropě mají automobily zůstávat za hranicemi měst, Asie sází na loterii a Indie na tříkolky
V Evropě mají automobily zůstávat za hranicemi měst, Asie sází na loterii a Indie na tříkolky

V roce 2025 budou dopravní zácpy v evropských velkoměstech způsobovat náklady ve výši 208 miliard eur ročně. A možná budou dokonce ještě vyšší, protože do roku 2050 má více než 82 procent Evropanů žít ve městech.

Řešení Bosch pro městskou mobilitu
Řešení Bosch pro městskou mobilitu

Od sdílení k parkování: řešení pro mobilitu bez stresu. Od ABS po robotické taxi: řešení pro mobilitu bez nehod  Od syntetických paliv k e-skútrům: řešení pro mobilitu bez emisí.

Systémy žhavení Bosch
Systémy žhavení Bosch

Palivo pro vznětové motory je velmi zápalné oproti palivu pro zážehové motory. Z tohoto důvodu je startování vznětových motorů s přímým vstřikováním paliva (DI) spontánní při jakékoliv teplotě ≥ 0 °C, protože teplota vznícení 250 °C se dosáhne stlačením ve spalovací komoře motoru i při otáčkách startéru. Pod určitou teplotou ale vznětové motory potřebují podpůrný […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!