OSRAM získal cenu za společenskou odpovědnost

8. února 2013, 7:08

Do letošního čtvrtého ročníku soutěže, kterou vyhlásila Rada Moravskoslezského kraje spolu s Radou kvality ČR, se přihlásilo rekordních 34 uchazečů. Zástupcům vítězných firem a obcí předal hejtman Miroslav Novák Cenu hejtmana kraje za společenskou odpovědnost pro rok 2012.

Letošní soutěž byla rozdělena do dvou kategorií – Podnikatelské subjekty a Obce. Ty se dále členily podle počtu zaměstnanců a působnosti obcí. V kategorii firem nad 250 zaměstnanců se stala absolutním vítězem společnost OSRAM Česká republika s.r.o., která se svým výrobním závodem v Bruntále patří mezi největší zaměstnavatele regionu. Hodnotící komise u soutěžících posuzovala řadu sociálních, environmentálních i ekonomických ukazatelů. Zaměřila se mimo jiné na jejich vztah k okolí a sociálním potřebám, podporu sociálně ohrožených skupin, handicapovaných osob i osob se změněnou pracovní schopností.

„Velice si tohoto ocenění v soutěži vážíme. Společenská odpovědnost je jednou z našich firemních strategií, přesto stále častěji pozorujeme skutečnost, že ji svými aktivitami zaměstnanci naplňují zcela přirozeně, nenuceně a dobrovolně. To je pro nás to největší zadostiučinění. Srovnávání úsilí a poměřování aktivit s ostatními firmami v kraji je už jenom třešničkou na pomyslném dortu,“ dodává Barbora Škrbelová-Krátká, Ambassador CSR a HR manažerka společnosti OSRAM Česká republika.

Slavnostní vyhlášení soutěže proběhlo v pátek 25. ledna 2013 v sále Janáčkovy konzervatoře a Gymnázia v Ostravě.

Tisková zpráva Osram

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!