Opotřebované nebo poškozené pružiny mohou ohrozit vaši bezpečnost

27. července 2018, 14:31

Společnost Tenneco zákazníkům připomíná, že všechny podvozkové díly, včetně pružin, se mohou časem opotřebovávat. Výměna opotřebovaných nebo poškozených pružin přispívá k udržení bezpečné a pohodlné jízdy.

Do prvovýroby se montují pružiny různých rozměrů a tvarů. Prostřednictvím rozsáhlého sortimentu pružin Monroe® nabízí Tenneco kompletní možnost náhrady všech OE typů pružin.

Typy pružin zavěšení Monroe

„Pružiny zavěšení a další komponenty odpružení absorbují při jízdě značné zatížení a mohou být vystaveny vysokému namáhání,“ uvedl Peter van Brussel, Senior Product Manager, Aftermarket EMEA, Tenneco.

Poškozená pružinaPružiny, které se opotřebovávají díky stálým vibracím nebo přetížení, mohou ztrácet svou pružnost, což ovlivňuje manévrovatelnost vozidla, výšku vozidla, trakci a potenciálně ohrožuje bezpečnost posádky a komfort jízdy. Motoristé by měli své tlumiče a pružiny kontrolovat po každých 90.000 km, aby se ujistili, že jsou v dobrém funkčním stavu.

Tenneco doporučuje měnit opotřebované pružiny vždy v párech. Výměna jedné pružiny by nutně vedla k nerovnoměrnému odpružení vozidla. Tato nerovnováha může vážně ovlivnit ovladatelnost a výkon vozidla, a tím pádem mít přímý vliv na bezpečnost řidiče a ostatních účastníků silničního provozu. Jakákoli kompletní výměna tlumiče by měla také zahrnovat novou pružinu, ochrannou a montážní sadu.

Výkonné pružiny Monroe OESpectrum®

Pružiny Monroe jsou navrženy tak, aby zvládly průměrně 3.000 cyklů odskoku na kilometr, současně nesou hmotnost vozidla, regulují výšku jízdy a absorbují vibrace způsobené nerovnostmi na vozovce. Značka Monroe nabízí širokou škálu pružin, které jsou navrženy tak, aby splňovaly nebo překračovaly specifikace OE. Do nabídky Monroe patří také špičkové, vysoce výkonné pružiny Monroe OESpectrum®, které poskytují pětiletou záruku a jsou navrženy podle OE specifikací pro redukci NVH (Noise Vibration and Harshness – Hluk a vibrace). Ostatní pružiny Monroe splňují 2letou záruku.

Značka Monroe nabízí také kompletní řadu montážních sad pro přesné řízení a trakci, spolu s ochrannými sadami, které pomáhají předcházet poškození tlumičů, které způsobují nečistota, voda a jiné znečištění nacházející se na vozovce.

Montážní a ochranné sady Monroe

Společnost Tenneco podporuje produkty Monroe prostřednictvím komplexních školení a diagnostických informací o vozidlech skrz technické podpůrné platformy. Je to například Technicians Advanced Digital Information System (TADIS), který obsahuje tisíce užitečných souborů určených pro techniky, mechaniky a další aftermarketové odborníky. Pro přístup do platformy TADIS a k dalším zdrojům informací navštivte stránku www.training.tenneco.com nebo www.monroe.com. Nezávislí aftermarketoví odborníci mají také přístup k reklamním a propagačním materiálům Monroe, stejně jako k plně ilustrovaným produktovým katalogům, které jsou online k dispozici na www.monroecatalogue.eu.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!