KYB a tým JAOS se představili v Rally Cross Country Asia

21. září 2018, 14:11

KYB Corporation sponzoruje tým JAOS, který bude závodit na Asijském Cross Country Rally (AXCR).

AXCR začal v roce 1996 a je od r. 2001 certifikovaným rally FIA. Je to největší rally závod v Asii, známý jako „Pažíš-Dakar východu“. AXCR zahrnuje řadu závodních skupin, motorky, čtyřkolky, sajdkáry a 4×4, přičemž většina těchto skupin je poháněna benzínovým, dieselovým a i elektrickým pohonem.

Vozidlo Team JAOS je Toyota Double Cab HILUX REVO (Revo / Toyota: Hilux) 2.8 G je vybaveno speciálně konstruovanými tlumiči pérování od KYB.

S vozidlem závodí dva piloti 30tiletý japonec Tomonori Noto, který začal závodit ve věku 10 let. Od té doby soustavně závodil a nastoupil do týmu JAOS v roce 2015. Druhý pilot je také japonský a sice 40letý Kazuhiro Tanaka, který absolvoval vysokoškolské studia obor strojírenství. V roce 2001 začal pracovat pro KYB a v roce 2015 nastoupil do týmu JAOS, aby podpořil tým v AXCR. V roce 2017 se stal spolujezdcem pro JAOS.

AXCR 2018 začíná v Thajsku a končí v Kambodži, přes Siem Reap, nejoblíbenější turistické místo v Kambodži. Rally je dlouhá 2 200 km a rozděluje se na 6 částí. Závod je velkým testem jízdních a navigačních dovedností, vytrvalosti a také týmové práce. Důležitá je také připravenost, trvanlivost a technická zdatnost vozidel s nutným pohonem všech čtyř kol.

KYB spolupracuje s týmem JAOS v posledních několika letech a jejich partnerství se rozvíjí. Můžete sledovat jejich závodní úsilí na KYB sociálních médiích a kanálu.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!