Nová hala na výrobu inteligentních světlometů VARROC v Rychvaldě

1. října 2018, 13:10

Otevření již páté výrobní haly o rozloze více než 7.000 m2 vybavené špičkovými technologiemi 3. tisíciletí umožní společnosti Varroc Lighting Systems nabídnout práci s vyšší přidanou hodnotou až 200 zaměstnancům jak se středoškolským, tak vysokoškolským vzděláním.

Rozšířením výrobních kapacit v duchu současného trendu Průmyslu 4.0 posílil lídr v oblasti vnějšího osvětlení pro automobilový průmysl schopnost vyrábět a obsluhovat linky rychleji, beze ztrát a celkově navýší produkci o 1 milion světlometů ročně.

Výroba i testy inteligentních světel

Klíčovou součástí nového objektu bude po kompletním náběhu výroby pět linek. Včetně plně automatických vstřikovacích lisů pro výrobu plastových komponentů, hard coat linky, v níž se povrch ztvrzuje lakem jako ochrana před UV zářením, a linky pro kompletaci světlometů. Součástí je pokročilé sledování toku materiálů i inteligentní řízení logistiky.

Nové prostory, resp. celkové strategické rozšiřování výrobních a testovacích kapacit v rychvaldském závodu jasně ukazují, jak důležitý je pro naši firmu severomoravský region, jak investice ovlivňují jeho budoucí konkurenceschopnost a prosperitu a jak je důležité inovovat a využít naplno potenciál nových technologií. Optimalizace provozu je v souladu se strategií Varroc Excellence System,“ říká Todd C. Morgan, senior viceprezident globálního vývoje produktů.

Zajímavostí haly je prediktivní údržba zařízení díky průběžnému sběru dat z jednotlivých technologií. Moderní budova je navíc díky důmyslnému systému světlovodů, vzduchotechniky a využití odpadního tepla energeticky úsporná. „V hale se budou vyrábět jak zadní svítilny, tak inteligentní přední světlomety s technologií LED a Matrix, takzvaná adaptivní dálková světla. Po náběhu všech linek a výrobního programu bychom v řádu několika měsíců měli dosáhnout produkce celkem až 1 milionu světlometů ročně,“ říká Radim Černý, ředitel závodu Rychvald.

K výrobnímu a vývojovému testování světelných technologií slouží v Rychvaldu špičkový fotometrický sál vybavený nejnovějším goniometrem a dalšími přístroji určenými pro testy. Pro prezentaci nejpokročilejších světelných technologií používá společnost novinku, která je produktem vlastního vývoje, tzv. ADB demobox. Jedná se o uživatelsky přívětivé zařízení s dotykovou obrazovkou, jejímž prostřednictvím lze ovládat světelné technologie jednotlivě.

Slavnostní otevření nové výrobní haly předního světového výrobce osvětlení pro automobilový průmysl, společnosti Varroc Lighting Systems.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!