Pružiny zavěšení Sachs pro osobní vozidla: optimální bezpečnost v každé situaci

11. března 2019, 17:29

V nabídce značky SACHS, která je součástí portfolia ZF Aftermarket, se nachází široká škála pružin, vhodných pro téměř všechny osobní automobily. Výrobky zhotovené z nejkvalitnější pružinové oceli (chrom-vanad a chrom-křemík) jsou k dispozici v mnoha typech, které se liší svými charakteristikami, mimo jiné zakončením nebo provedením.

Plynulá jízda bez ohledu na podmínky

Tlumiče a pružiny SachsZavěšení založené na pružinách je v současnosti hojně využíváno v osobních automobilech pro každodenní použití, stejně jako ve sportovních modelech nebo pro extrémní off-road. Je to proto, že vinuté pružiny poskytují neporovnatelně větší elastičnost zavěšení než listové pružiny.

Pružiny tvoří společně s tlumiči součást závěsného systému auta, který má největší vliv na udržení jízdní dráhy – bez ohledu na stav vozovky a zatížení vozidla.

Nezbytná kontrola

Osobní vozidla během provozu překonávají tisíce kilometrů po okresních cestách, dálnicích nebo v městském provozu. Pro zavěšení, včetně pružin, to představuje výzvu.

Je třeba si uvědomit, že dlouhodobá jízda pod vysokým zatížením může změnit jejich vlastnosti a způsobit nežádoucí plastickou deformaci. V osobních automobilech s vysokým počtem najetých kilometrů dochází k prasknutí pružin, obvykle na posledním závitu, kterého se řidiči často ani nevšimnou. Proto odborníci společnosti ZF Aftermarket doporučují, aby se při kontrole tlumičů systematicky zkontrolovaly také pružiny.

Pokud je nutná jejich výměna, měla by být provedena pouze v párech a za použití kvalitních náhradních dílů. Pružiny zavěšení SACHS se vyznačují kvalitou dílů dodávaných do prvovýroby, které zajišťují bezpečnost a nejlepší jízdní vlastnosti.

Správná pružina pro každý osobní automobil

Pružiny SACHS jsou vyrobeny z nejkvalitnější pružinové oceli, z chrom-vanadu nebo chrom-křemíku. Výrobky jsou vytvrzeny v pečlivě kontrolovaném procesu kalení, což prodlužuje jejich únavovou pevnost. Použití zinkovo-fosfátového povlaku chrání proti korozi a vnější epoxidová vrstva chrání pružinu proti mechanickému poškození. V některých verzích jsou pružiny opatřeny dodatečným plastovým povrchem pro ještě větší ochranu proti takovému poškození. Toto řešení také snižuje hluk. SACHS je jediným výrobcem, který nabízí takovéto řešení svým aftermarketovým klientům.

V nabídce značky SACHS se vyskytují pružiny s osmi typy koncovek.

Katalog SACHS na několik způsobů

Informace o pružinách zavěšení SACHS jsou shromážděny v katalogu ZF Aftermarket, který mohou autoservisy využít ve formě:

  • souboru PDF ke stáhnutí pod tímto linkem,
  • katalogu online „WebCat„,
  • tištěného katalogu, který si mohou objednat u svého distributora,
  • mobilní aplikace ZF Part Finder.

Promyšlený systém obalů pružin SACHS (7 univerzálních velikostí krabic) usnadňuje skladování a snižuje náklady na dopravu.

Praktická pomoc pro autoservisy

Katalogy SACHS obsahují nejen perfektně zpracované údaje o dílech, ale také montážní pokyny určené pro jednotlivé modely automobilů. Například v tomto katalogu pružin zveřejnili odborníci firmy SACHS podrobný návod nastavení výšky zavěšení vozidel značky Mercedes-Benz. Úpravy, které se dělají pomocí speciálních gumových podložek, slouží ke kompenzaci případných rozdílů v hmotnosti vozidel v závislosti na verzi jejich výbavy. Katalog SACHS obsahuje tabulku s rozměry podložek a přiřazuje je ke konkrétním vozidlům.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!