Lemförder rozšiřuje nabídku pro elektrická a hybridní vozidla

8. srpna 2019, 15:36

ZF Aftermarket nabízí celou řadu dílů řízení a zavěšení značky Lemförder v OE kvalitě. U podvozku, který má významný dopad na bezpečnost, je nutná úzká interakce mezi všemi komponenty, což pro těžší elektrická a hybridní vozidla platí dvojnásob. ZF Aftermarket reaguje na vyšší počet těchto vozů a rozšiřuje pro ně svou nabídku.

Nejnovější nabídka značky Lemförder od ZF Aftermarket zahrnuje gumo-kovové díly pro elektrická a hybridní vozidla. Díly řízení a zavěšení jsou odpovědné za správné umístění a vedení kol vozidla. Zajišťují spojení mezi vozidlem a povrchem vozovky a jsou základním prvkem bezpečnosti.

– Při neustálém nárůstu počtu hybridních a elektrických vozidel musí aftermarket uspokojit rostoucí poptávku po gumo-kovových dílech v kvalitě OE, což zajistí růst trhu v tomto segmentu – vysvětlil Richard Adgey, ředitel produktového managementu ZF Aftermarket.

Aktualizovaná nabídka produktů značky Lemförder zahrnuje mimo jiné: ložiska horního uložení, silentbloky zavěšení a motoru pro BMW i8; čepy a silentbloky ramen, jakož i sady horního uložení pro VW e-Golf. V nabídce jsou také čepy, opravná sada a držáky převodovky pro Audi A3 e-tron. V budoucnu bude ZF Aftermarket pod značkou Lemförder nabízet také uložení zadní nápravy pro model Renault ZOE.

ZF Aftermarket doporučuje pravidelně kontrolovat všechny gumokovové součástky. Tyto díly nepodléhají běžnému opotřebení, ale časem se u nich může projevit únava materiálu, protože jsou vystaveny vysokému dynamickému zatížení. Výměna těchto dílů vyžaduje speciální nářadí, avšak některá pravidla jsou univerzální a je třeba je dodržovat, aby se zabránilo nákladným chybám.

  • Musí se přísně dodržovat montážní poloha. V některých případech jsou montážní značky přímo na dílech nebo v místě montáže nového dílu. Pokud tomu tak není, je třeba si umístění označit před demontáží starého dílu.
  • Nikdy nepoužívejte olej jako montážní pomůcku. Pokud se olej dostane do kontaktu s pryží, poškodí se. Místo toho ZF Aftermarket doporučuje používat mýdlovou vodu.
  • V případě dílů zavěšení a horního uložení, utahujte upevňovací šrouby na předepsaný krouticí moment teprve tehdy, kdy je vozidlo zpět na kolech. Zabrání se tím deformaci uchycení, což může vést k předčasnému opotřebení nových dílů.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!