Skvěle namazaná akce s názvem Mogul Day

13. října 2014, 10:01

Již 125 let na českém trhu. Toto výročí v letošním roce oslavila společnost Paramo. V rámci oslav tohoto historického milníku proběhla na Autodromu Sosnová u České Lípy motoristická událost letošního podzimu – Mogul Day 2014.

Svátek všech motoristů vypukl poslední zářijový pátek a sobotu v deset hodin dopoledne. Před startem motoristických aktivit se všichni účastnící akreditovali a rozčlenili  do skupin. Tomu před-cházelo krátké setkání účastníků s organizátory. “Společnost Paramo letos slaví stopětadvacet let existence. Jsme tady tak dlouho především díky vám, našim zákazníkům. Tuto akci berte jako malé poděkování,” zahájil dopolední program Ing. Luboš Krejčík marketing manager Paramo. Byl to pomyslný start akce Mogul Day a tak pravá motoristická zábava mohla začít.

Jednotlivé skupiny utvořené z účastníků akce se postupně střídaly u připravených atrakcí. A že bylo z čeho vybírat! Patrně největším lákadlem byly jízdy v závodních speciálech hvězd stáje Mogul – Romana Kresty a Romana Častorala. Jejich nadupané vozy značky Mitsubishi, Subaru a Opel Corsa byly v nepřetržité permanenci. Kdo si troufl, mohl následně sám usednout za volant závodní Fiesty.

Adrenalinové aktivity doplnily závody na připravených motokárách nebo terénních čtyřkolkách.  Své příznivce si našly i závody s RC modely, řízení vozu opatřeného systémem Easy Drift nebo jízda v závodní Škodě Octavia z roku 1959. Nechyběla ani stálice každé “mogulí” akce – Nama-zanka, tedy překážková dráha, kterou závodníci absolvovali v brýlích simulujících opilost. Slalom mezi sudy, přechod přes úzkou lávku, proskočení pneumatikami a následné zasunutí klíčku do zapalování byly nástrahy, které soutěžící museli v “opilých brýlích” zvládnout. “Po téhle zkušenosti mě nikdy ani nenapadne sednout namazanej za volant,” nechal se slyšet jeden z účastníků těsně po dokončení Namazané dráhy.

Po náročném programu účastníci ocenili připravený catering.  Pochvalu zasloužilo i počasí – na rozdíl od pátku se v sobotu umoudřilo, mraky se rozplynuly a sluníčko pálilo ze všech sil. Pohoštění či promyšlená organizace akce byly jen malými kolečky ve skvěle šlapajícím stroji s názvem Mogul Day. Svou jízdu zvládl bez jediného zaskřípání. Jak by ne, nejen odborníci vědí, že bezchybně běží každý stroj, který maže olej Mogul.

Související články

Relaxování na namazané dráze s MOGULem
Relaxování na namazané dráze s MOGULem

Letos se doslova roztrhl pytel s motoristickými srazy. Pardubický RelaxMeeting patřil mezi ty, které rozhodně stálo za to navštívit. Volný čas a chvíle odpočinku tráví každý po svém. Milovníci koupání a opalování vyrazí k vodě, fanoušci cyklistiky osedlají své stroje a rozjedou se do přírody objevovat nové cyklotrasy. Komu voní benzín, miluje silná auta nebo […]

Kamiony, motorky a auta na MOGUL Dakar Setkání v Sosnové
Kamiony, motorky a auta na MOGUL Dakar Setkání v Sosnové

Dakarští závodníci a jejich technika si dali v neděli 27. března dostaveníčko na autodromu v Sosnové u České Lípy na MOGUL Dakar Setkání. Již druhý ročník této akce nabídl divákům zajímavou techniku a jezdce, které v akci nemohou vidět nikde jinde v České republice. Ve velké sestavě se v Sosnové představil roudnický Tatra Buggyra Racing […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!