Společnost Bosch v Českých Budějovicích rozšiřuje výrobu do nových prostor

14. ledna 2015, 17:31

Od 1.1.2015 se v prostorách pronajatých v areálu společnosti Aspera, Křižíkova 1, České Budějovice, rozbíhá výroba palivových modulů první, druhé a částečně i třetí generace. Přesun výroby by měl být dokončen během prvního čtvrtletí. V průběhu března by přestěhovaná výroba již měla dosáhnout plánovaných objemů. Společně s výrobními linkami se do nového areálu společnosti Robert Bosch přesune i přibližně 45 pracovníků z výrobních i servisních oddělení. Vyrábět se bude v jednosměnném provozu. Společnost tak reaguje na rostoucí objem výroby a nové projekty výrobkové řady DNOX a s tím související potřebu dalších ploch přímo navazujících na výrobní linky ve vlastních výrobních halách v areálu v ulici Roberta Bosche.

Závod České Budějovice
V českobudějovickém závodě se vyrábějí komponenty do osobních a v poslední době nově i nákladních automobilů, jako např. pedály, pumpy či systém DNOX pro vstřikování močoviny do dieselových výfukových plynů zajišťující snižování emisí. V roce 2013 docházelo nejen v této oblasti DS (Diesel Systems) k postupnému navyšování objemu výroby a tento trend bude pokračovat i v tomto roce, s čímž souvisí stále trvající potřeba náboru nových pracovníků, zejména vysokoškolsky technicky vzdělaných. Výrobní závod s třemi tisíci pracovníky pravidelně získává ocenění pro nejlepšího zaměstnavatele regionu, stejně jako i další ocenění související se samotnými výrobními systémy či kvalitou hodnocenou zákazníky.

Tisková zpráva Robert Bosch odbytová, foto: Bosch

Související články

Firma Bosch Diesel s.r.o. v Jihlavě získala ocenění „Exportér roku 2014“
Firma Bosch Diesel s.r.o. v Jihlavě získala ocenění „Exportér roku 2014“

Dne 16. prosince 2014 byli v Kaiserštejnském paláci v Praze oceněni nejlepší čeští exportéři. Jubilejní dvacáté vyhlášení výsledků soutěže „Exportér roku 2014“ se konalo pod záštitou Hospodářské komory ČR. Firma Bosch Diesel s.r.o. v Jihlavě získala v této renomované soutěži první místo v kategorii „Exportér s největším objemem exportu 2013 – Kraj Vysočina“, zároveň i […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!