Společnost Bosch v Českých Budějovicích na svém plese opět předala dar

24. března 2015, 10:51

Symbolický šek na peněžní dar ve výši 150 000 Kč obdrželo 1. Centrum zdravotně postižených jižních Čech, o.s.

Poprvé do haly T budějovického výstaviště směřovali v sobotu 14. 3. 2015 hosté reprezentačního plesu společnosti Robert Bosch, spol. s r.o., v Českých Budějovicích. Již 11. ročník této společenské události byl rovněž vůbec prvním plesem, který se v této nejnovější hale výstaviště konal. Její industriálně laděné prostory, uzpůsobené této slavnostní příležitosti, zaplnilo téměř 800 návštěvníků. Mezi nimi byli i čestní hosté, jako například bývalý ředitel budějovického závodu, pan Vratislav Kulhánek, ředitel Jihočeského divadla, pan Lukáš Průdek, či rektor Jihočeské univerzity, pan Libor Grubhoffer. 

Pestrý kulturní program zahájili ve stylových převlecích sami jednatelé společnosti, Milan Šlachta a Václav Pixa, odkazem na téma plesu – „Connected World“, propojený svět. Tento leitmotiv byl zvolen s ohledem na jeho aktuálnost ve všech sférách lidského života, ať už v pracovní či soukromé, kdy se stále více stírají hranice mezi skutečným a virtuálním světem. Tento efekt si návštěvníci také mohli vyzkoušet při doprovodném programu s 3D brýlemi či se mohli zvěčnit ve fotokoutku před klíčovacím pozadím, kdy fotografie byly posléze upraveny v duchu motta plesu. 

Po krátkém intru hostitelů již následoval vlastní bohatý program ozdobený hlavními hvězdami večera, Vojtěchem Dykem s kapelou B-Side Band, kteří na plese vystoupili exkluzivně v rámci svého turné, a Ivou Pazderkovou, známou pod přezdívkou „Blbá blondýna“.

Společnost nezapomíná na potřebné
V průběhu večera došlo také na již tradiční předání symbolického šeku na 150.000 Kč, dlouholetému partnerovi budějovického závodu Robert Bosch v oblasti charity, 1. Centru zdravotně postižených jižních Čech, o.s., kterou zastupoval její ředitel, pan Jiří Smékal. 

Sdružení se zabývá sociálními, kulturními a sportovními aktivitami pro osoby se zdravotním postižením zrakovým, sluchovým, tělesným, intelektuálním a kombinovaným, všech věkových kategorií. Nabízí pomocnou ruku nejen v nasměrování k různým aktivitám, ale zprostředkovává kontakt se společenským prostředím, pomoc při uplatňování práv, oprávněných zájmů a dále nabízí sociálně terapeutické, výchovné, vzdělávací a aktivizační činnosti. Jeho svěřenci mají za sebou také řadu sportovních úspěchů.

„Na sklonku minulého roku jsem se zúčastnil předávání ocenění nejlepším sportovcům centra. Vidět, jak se každý svěřenec sdružení statečně pere s nepřízní osudu, a mnohdy dosáhne větších výkonů než zdraví lidé, byť může být v některých případech každý jednotlivý krok bolestivý, pro mě byl velmi emotivní zážitek. Je vidět, že činnost centra má smysl, a my jsme rádi, že jeho aktivity můžeme podporovat a přispívat tak ke zkvalitnění života jeho členů“ uvedl jednatel společnosti, Milan Šlachta.

Související články

#MediaHackDay: Spolupráce mezi Bosch a Axel Springer Media Entrepreneurs
#MediaHackDay: Spolupráce mezi Bosch a Axel Springer Media Entrepreneurs

První hackathon věnovaný „digitálním médiím ve vozidlech připojených online“. Aplikace mySpin základem současných i budoucích řešení konektivity v vozidlech. Bosch a Axel Springer Media Entrepreneurs připravili na dny 21.–22. března 2015 první společný hackathon na téma „vozidla připojená k internetu“. „Connected Car MediaHackDay“ spojil dohromady síly více než 120 nezávislých návrhářů a vývojářů softwaru a vizionářů […]

Změna ve vedení společnosti Robert Bosch v Česku, na Slovensku, v Rakousku
Změna ve vedení společnosti Robert Bosch v Česku, na Slovensku, v Rakousku

Dr. Klaus Peter Fouquet (56) se stane 1. dubna 2015 ředitelem regionálních společností Robert Bosch odbytová s.r.o.,Praha , Robert Bosch spol.s r.o., Bratislava a Reprezentantem Bosch Group v Česku a na Slovensku.Zároveň převezme funkci jednatele společnosti Robert Bosch AG a Reprezentanta Bosch Group v Rakousku. Další oblastí, za kterou ponese odpovědnost, je odbyt ve střední […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!