Všechny oleje Castrol EDGE nyní s přídavkem titanu

14. září 2015, 13:56

K motorovým olejům Castrol EDGE posílených technologií Titanium FST, které byly v loňském roce uvedeny na trh, v září nově přibyly produkty s viskozitou 5W-30. V součastnosti jsou všechny oleje Castrol EDGE posíleny titanem.

Do prodeje se současně dostaly dva typy nových olejů. Castrol EDGE Titanium FST – 5W-30 LL, určený pro motory skupiny VW a 5W-30 C3 splňující normy BMW. Je to důsledek změn, které se projevily u nejnovějších požadavků norem VW 504.00/507.00 a BMW Longlife-04.

Olej o viskozitě 5W-30 je poslední z řady olejů EDGE, který byl obohacen o organometalické polymery titanu. Technologie FST mění fyzikální vlastnosti oleje při podmínkách extrémních tlaků – zvyšuje viskozitu. Naproti tomu přidání polymerů titanu zvyšuje trvanlivost olejového filmu. Nové složení přísad zmenšuje tření téměř o 15% a olej má o 140 hodin vyšší životnost než podobný, ale bez přidaných polymerů titanu. Testy prokázaly, že nový olej o 45% redukuje kontakt kov-kov v porovnání s nejlepším konkurenčním olejem. Opotřebení vaček, pístních kroužků a ložisek klikového hřídele se snížilo o 25%. 

Olej Castrol EDGE Titanium FST 5W-30 LL, určený pro motory skupiny VW, musel splnit požadavky aktualizované normy VW 504.00/507.00. Umožňuje mimo jiné pokles spotřeby o 2% a napomáhá další redukci kalů a vysokoteplotních usazenin v motorech FSI a TDI. Olej 5W-30 LL splňuje také požadavky nejnovější verze specifikace ACEA C3.

Syntetický olej Castrol EDGE Titanium FST 5W-30 C3, určený pro benzínové i dieslové motory( s DPF) BMW, vznikl jako reakce na aktualizaci normy BMW Longlife-04 z roku 2014. Mimo jiné byl zaveden nový testovací motor – BMW N20. V souladu s požadavky olej prochází 370 hodinovou zátěžovou zkouškou, po které se kontroluje jeho odolnost vůči pěnění a také se kontroluje jeho součinnost se systémem Valvetronic.

Oba oleje nahrazují aktuálně dostupný Castrol EDGE 5W-30 FST, který bude do konce roku vyřazen z nabídky.

Související články

Castrol je součástí projektu BLOODHOUND (+video)
Castrol je součástí projektu BLOODHOUND (+video)

Projekt BLOODHOUND oznamuje zahájení spolupráce se společností Castrol, jednou z předních světových značek v oblasti maziv. Castrol bude poskytovat vysoce výkonná maziva, brzdové a hydraulické kapaliny pro použití v BLOODHOUND Supersonic Car, který chce překonat rychlostní rekord 1.000 mph (1.609 km/h) a je nyní konstruován v Bristolu ve Velké Británii. Castrol byl vždy synonymem pro […]

Honda a Castrol v Evropě představují novou řadu společných produktů
Honda a Castrol v Evropě představují novou řadu společných produktů

Společnost Honda Motor Europe uzavřela smlouvu o tříleté spolupráci se společností Castrol, jež je jejím doporučovaným dodavatelem maziv, v rámci které obě společnosti zákazníkům nabídnou novou řadu špičkových produktů a originálních olejů určených pro motory Honda. Spolupráce firem Honda a Castrol se zrodila ze společných cílů: výkon a nízká spotřeba paliva. Honda se snaží dodávat […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!