Delphi předvedla na veletrhu Automechanika revoluční, 48voltový systém

19. září 2016, 16:20

Nová, 48voltová mild hybridní technologie, vyvinutá společností Delphi, nabízí 50 až 70 procent výhod konvenčního vysokonapěťového plného hybridu za pouhých 30 procent jeho ceny. Tento systém dokáže zachytit 85 procent brzdné energie dostupné při nedávno zavedeném testovacím emisním cyklu WLTP. Tato energie může být následně vrácena do pohonného systému, což podstatně zlepší spotřebu paliva i produkované emise a zároveň umožní další downsizing motoru.

Protože jde o OE technologii, technici společnosti Delphi nejen přinesli technické řešení na úrovni OE, ale rovněž brali v úvahu všechny aspekty tohoto inovativního systému včetně možností snadného provádění údržby a oprav. Jedním z důvodů volby hladiny napětí 48 voltů je ochrana mechaniků, kteří se mohou bezděky dotknout živých součástí. Práce pod touto bezpečnostní úrovní znamená, že systém může být méně složitý (drahý a těžký) než vysokonapěťový systém. Mechanici pak budou potřebovat méně speciálního školení a budou na systému moci pracovat se standardními nástroji.

To, že jinak ztracenou energii převedeme na užitečný výkon, nám umožní snížit zatížení motoru. Vytváří to dobré předpoklady ke splnění nadcházejících emisních předpisů CO2 a k vytvoření vozidla ohleduplnějšího k životnímu prostředí,“ vysvětluje viceprezident divize Product & Service Solutions EMEA společnosti Delphi Chad Smith. „Je to je vynikající příklad toho, jak jsou zkušenosti a znalosti společnosti Delphi v segmentu OE a v poprodejní oblasti kombinovány tak, aby poskytly revoluční nové zelené technologie výrobcům vozidel, přičemž zajišťují i bezpečnou a efektivní činnost autoopraven.

Stejně jako tento systém umožňuje zachycování energie, která by se jinak vyplýtvala, a vrací ji do pohonného ústrojí, mohou být i ostatní systémy vozidla (například klimatizace) poháněny efektivněji a lépe řízeny ve srovnání se systémy poháněnými přímo spalovacím motorem. Prototyp jde ještě dále, když používá elektricky poháněné turbodmychadlo k dosažení okamžitého zvýšení výkonu, kdykoliv je to potřebné. Právě to umožňuje 48voltové napětí. Umožňuje také další downsizing motoru tím, že dodává okamžitý točivý moment pro rozjezd, protože turbodmychadlo se rychle rozbíhá.

Protože nadcházející evropské předpisy požadují snížení emisí CO2 do roku 2021 o více než 25 procent, společnost Delphi věří, že její 48voltová mild hybridní technologie dokáže pomoci ke snížení emisí CO2 v řádu desítek procent.

Související články

Zásady při montáži ramen uchycených pomocí horizontálních silentbloků
Zásady při montáži ramen uchycených pomocí horizontálních silentbloků

Bezpečnost, efektivita a životnost opravy záleží na dodržení všech správných postupů. Specialisté z firmy Delphi popisují, jak správně postupovat při výměně ramen, která jsou uchycená pomocí horizontálních silentbloků. Ukazují také, jaké mohou být následky nesprávné montáže silentbloků. Jak měnit ramena uchycená pomocí horizontálních silentbloků? Pokud je to možné, provádějte opravu na čtyřsloupém zvedáku, použijte příční […]

Delphi Product & Service Solutions nyní nabízí tři volby vstřikovačů paliva
Delphi Product & Service Solutions nyní nabízí tři volby vstřikovačů paliva

V souvislosti s růstem cílových emisních limitů vyžadují zákazníci nízkou spotřebu a delší servisní intervaly. Vstřikovače vznětových motorů jsou tedy stále sofistikovanější. Náročné standardy a úzké výrobní tolerance, které to vyžaduje, nutně znamenají, že spolehlivé náhradní díly mohou být drahé a se stárnutím vozidla může tato cena být ve srovnání s cenou vozidla neúměrně vysoká. […]

300 novinek od Delphi
300 novinek od Delphi

V prosinci firma Delphi Product & Service Solutions představila více než 300 nových produktů určených pro aftermarketový trh s náhradními díly. Delphi Product & Service Solutions oznámila rozšíření své nabídky pro trh s náhradními díly o 319 nových položek. Jen v roce 2016 Delphi uvedla na trh více než 1.220 nových referencí. Novinky v nabídce […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!