Nový olej Liqui Moly pro modely skupiny Stellantis

22. března 2024, 14:12

Olejem Top Tec 6310 0W-20 přináší LIQUI MOLY na trh nový motorový olej, který mimo jiné splňuje požadavky typů motorů koncernu PSA (PSA B71 2010). 

Liqui Moly Top Tec 6310 0W-20

Top Tec 6310 0W-20 je primárně určen pro zážehové, zážehové/hybridní a vznětové motory od modelového roku 2018 pro vozidla značek Citroën, DS, Fiat, Jeep, Opel, Peugeot a Vauxhall. Tento olej je předepsán u typů motorů koncernu PSA, které vyžadují mazivo specifikace PSA B71 2010. Tyto motory používají různé značky koncernu Stellantis.

Mazivo s nízkou viskozitou pomáhá zejména malým motorům těchto řad dosáhnout nejlepšího možného výkonu při nízkém opotřebení. Nový produkt vytváří rovnováhu mezi maximální úsporou paliva a extrémně tenkým, ale odolným mazacím filmem.

„Díky takovému oleji stačí motoru pro čerpání maziva vyvinout nižší výkon. Je to jeden z mnoha nástrojů, které výrobci automobilů používají ke snížení spotřeby paliva a emisí,“ vysvětluje Oliver Kuhn, zástupce vedoucího olejové laboratoře společnosti LIQUI MOLY. „Odklon od hustých motorových olejů je v automobilovém průmyslu dlouhodobým trendem.“

Tento trend sleduje také nové mazivo, které doplňuje řadu prémiových olejů LIQUI MOLY.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!