Nové oleje Castrol pro motory Euro 7

25. července 2024, 10:19

Dva nové výrobky společnosti Castrol s nízkou viskozitou jsou určeny pro jednu známou značku automobilů. Jedná se o plně syntetické oleje řady GTX. Výrobce slibuje, že podpoří optimální výkon a prodlouží životnost součástí i při nižších teplotách motoru.

Syntetické oleje CastrolOleje Castrol GTX pro Renault

Společnost Castrol vyvinula nové produkty řady GTX. Prvním z nich je GTX 0W-16 AN2022. Výrobce zaručuje plnou shodu s normami aliance Renault-Nissan-Mitsubishi i s požadavky Renault AN2022 a specifikacemi API SP. Syntetické oleje budou kompatibilní s benzinovými motory Euro 7 (kromě modelů RS a Alpine) a měly by zabraňovat tvorbě kalů, udržovat písty čisté a pomáhat snižovat spotřebu maziva.

Mezi motory kompatibilní s olejem Castrol GTX 0W-16 AN2022 patří jednotky 1.2 TCe Mild Hybrid a 1.2 TCe E-TECH Full Hybrid, kterými je vybaven nový Renault Austral.

Syntetické oleje CastrolDruhým olejem je Castrol GTX 0W-20 RN17 FE, který splňuje specifikaci C5 Evropské asociace výrobců automobilů (ACEA). Tento olej je rovněž schválen podle normy Renualt RN17 FE a je vhodný pro některé vozy Renault a Dacia s benzinovými a naftovými motory prodávané od roku 2018 (rovněž s výjimkou vozů RS a Alpine).

Mezi motory kompatibilní s olejem Castrol GTX 0W-20 RN17 FE patří agregát 1.0 TCe montovaný do vozů Renault Clio V, Dacia Sandero II, Jogger a Duster II, 1.3 TCe montovaný do vozů Renault Clio V, Arkana, Austral a Kadjar a 1.5 Blue dCi montovaný do vozů Renault Captur II, Megane IV a Dacia Duster II. Nové mazivo Castrol je rovněž kompatibilní s motorem 1.3 DIG-T MHEV, který je montován do vozu Nissan Qashqai.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!