KYB a tým Toyoty na Dakaru

15. prosince 2013, 21:12

KYB Corporation poskytuje sponzorství a technickou podporu týmu Toyota Auto Body, jenž se zúčastní náročné dakarské rally v roce 2014. Tým pojede s vozidlem Toyota Land Cruiser.

Pro toto speciálně upravené vozidlo KYB vyvinula sportovní  tlumiče, které vozidlu zajistí bezpečné ovládání v závisloti na povrchu po kterém se bude závodit. Proto mají tlumiče plně nastavitelnou tlumící sílu a jejich životnost v těchto extrémních podmínkách závodu odhadována na 10.000 km. Tlumiče jsou vybaveny speciálním těsněním zabraňující vniknutí všudy přítomného jemného prachu.

Tlumiče obsahují velké množství oleje, umístěné v oddělené nádržce. Je to kvůli odvodu tepla, jenž se bude vytvářet v průběhu dlouhé jízdy v extrémních podmínkách. Tlumiče se také vyznačují velmi lehkou konstrukcí a možností plného nastavení jejich tlumící síly. Technici od KYB se budou podílet na optimálním nastavení celé podvozkové skupiny a zárověň v budoucnu mohou tyto poznatky ze závodu zútočit při vývoji nejen sportovních tlumičů. 

Dakarská rally v roce 2014 se bude konat na území Jižní Ameriky a povede přes území Argentiny, Chile a Bolívie. Historie této známé rally začala v již v roce 1977 a jela se prvně v Africe. Účastníci byli z více jak 50-ti zemí a za léta jeho trvání byli vždy důkladně prověřeny schopnosti každé posádky a to jak řidičské, tak i navigační ale hlavně jejich týmový duch.

Vývový inženýři z KYB velmi úzce spolupracovali při vývoji těchnto tlumičů se závodním týmem Toyota Land Cruiser, neboť to pro ně byla velká výzva. Pokud chcete vidět testování vozidla v poušti, tak navštivte web: youtube.com/KYBEurope.

Tlumiče KYB – japonská preciznost v českých rukách. V roce 2014 KYB oslaví již 10 let od založení výrobního závodu v Pardubicích.

Související články

Nová montážní videa firmy KYB
Nová montážní videa firmy KYB

KYB vydala nová montážní videa s cílem posílit technickou podporu dostupnou všem servisům a jejich technikům. Občas se stává, že autoservis odmítne výměnu tlumiče pérování u daného vozidla provézt, a to vzhledem k jeho obtížnosti. Díky těmto velmi názorným videím nebude pro běžného automechanika výměna tlumiče pérování problém. Václav Uhlíř, zástupce pro Českou republiku a […]

Odpružení vozu, tak jak jste ho ještě neviděli
Odpružení vozu, tak jak jste ho ještě neviděli

Máte problémy s prodeji tlumičů, horního uložení a případně pružin? Možná vám pomůže video KYB s kamerou umístěnou přímo s pohledem na jednotku tlumič/pružina nebo spoustu dalších fotografií a informací z praxe, detailně popsaných v tomto článku, který připravila firma Elit CZ. Můžete tak svým zákazníkům názorně ukázat přesnou funkci těchto dílů, jak těžkou práci […]

KYB obdržela cenu od Group Auto International
KYB obdržela cenu od Group Auto International

Group Auto International vyhlásilo KYB Europe dodavatelem roku. Během několika posledních let KYB vyhrála téměř všechny kategorie, což je veliký úspěch. Ve všech kategoriích pro ni hlasovali všichni členové, a to je více jak 1.200 členů Group Auto. KYB obdržela certifikát ohledně kvality jejích služeb a výrobků. KYB Europe je dlouholetým partnerem Group Auto a […]

KYB Produktové informace 2013/18
KYB Produktové informace 2013/18

Nové reference tlumičů KYB. Více v přiloženém souboru – ZDE.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!