„Nemohu najít díly pro vaše auto“ – jak často se vám to stává? (výsledky)

13. července 2020, 9:15

Někteří z nás si stále pamatují doby, kdy největším problémem při opravě automobilu bylo vyhledávání náhradních dílů. V současné době, kdy je nabídka distributorů tak široká, k takovým situacím téměř nedochází.

Přijmete auto pro standardní opravu, slibujete, že službu provedete do konce dne. Zákazník se vrací domů a vy diagnostikujete poruchu a sedíme u počítače, aby jste objednali potřebný díl. Zkontrolujete první katalog, druhý, třetí… Voláte dodavatelům dílů… Procházíte internetové portály… Neexistuje! Díl, který potřebujete pro tento konkrétní model automobilu, není k dispozici. To je skutečný šok, zejména pokud jsme podobné opravy prováděli mnohokrát na jiných vozidlech. Vypadá to, že si zákazník dnes večer auto neodveze.

Existuje mnoho podobných příběhů. Mechanici samozřejmě očekávají problémy s výběrem dílů pro automobily, které se na našich silnicích vyskytují jen velmi zřídka nebo u vozidel dovezených přes oceán. Problém však je, když nemůžete najít díly pro obvyklý model vozidla. Půl bídy, když má autorizovaný servis díly v nabídce, i když je cena obvykle vysoká. Horší je, když ani autorizovaný servis nemá v nabídce potřebný díl nebo jej navrhuje přivést z centrálního skladu, ale až ve velmi vzdálené době. Široký trh použitých dílů je zjevně východiskem v mnoha podobných situacích, ale ne každý díl může být bezpečný.

Výsledky ankety:

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!