Den autodiagnostiky 2012 – Jak do dopadlo?

16. prosince 2012, 0:00

Již pátý ročník neformálního předvánočního česko-slovenského setkání autodiagnostiků, pracovníků a managerů emisních stanic a STK, prodejců náhradních dílů a garážové techniky, zástupců škol, školících středisek, institucí a profesních sdružení s názvem DEN AUTODIAGNOSTIKY 2012 se konal dne 7. prosince 2012 od 8:00 hod. v hotelu FIT v Přerově.

Letošní ročník se nesl v komorné a velmi příjemné atmosféře, kterou ocenili všichni zúčastnění.

Organizačního zajištění celé akce se opětovně ujalo AGEUM CS a MOTOR expert s.r.o. z Přerova. Akce se konala pod záštitou profesních srdužení SAČR – Svaz prodejců a opravářů motorových vozidel České republiky a SISA – Sdružení importérů a výrobců součástí automobilů a garážové techniky, ve spolupráci s dalšími partnery akce, kteří se podíleli na přípravě programu, na odborných prezentacích nebo na propagaci. 
 

Hlavní odborný program tvořili přednášky přímo nebo nepřímo související s autodiagnostikou. Ondřej Bek, Dis. a Štefan Kanovský z MOTOR expertu uvedli několik zajímavých případů z bohaté autodiagnostické praxe servisu. Ing. Štěpán Jičínský z firmy Bosch upoutal zajímavou přednáškou o induktivních snímačích otáček, o legislativě a emisních normách promluvil Ing. Pavel Štěrba z TUV SUD a.s. Dále vystoupili Jaroslav Šútovský z firmy HD Elektronika SK a Ing. Pavel Brož z FUCHS Oil. O palivu bioethanol E85 promluvil Ing. Veselský z Vena Trade a Štefan Kanovský se podělil o první zkušenosti s montáží přídavného zařízení na E85, o nezastupitelnosti kvalitní autodiagnostiky a o možnosti zajímavé a perspektivní spolupráce s neznačkovými i značkovými servisy v této oblasti. Závěr pracovní části patřil tématu měření emisí, které uvedla Ing. Irena Kanovská. Jejími hosty byli Josef Zdeněk a Ing. Pavel Śtěrba z TUV SUD Praha a Ing. Peter Lenďák ze společnosti S-EK-A Nitra. Bylo nesmírně zajímavé porovnat stav emisních kontrol v Čechách a na Slovensku včetně připravovaných změn.

Kolem půl páté odborný program skončil a všichni se přesunuli do stylové restaurace hotelu FIT, aby se osobně seznámili s dalšími zajímavými hosty – Pepe Francem, českým reprezentantem a bronzovým z mistrovství světa v ploché dráze, jeho trenérem a bývalým mistrem Evropy Zdeňkem Schneiderwindem a také s majitelem společnosti MPM Party stany JUDr. Michalem Stárkem, který tento tým a tento sport významně podporuje. Nejen pro hosty, ale i pro samotné pořadatele byla překvapením ukázka závodních strojů, trofejí a především zajímavý vědomostní kvíz o tomto sportu, který si pro přítomné připravili.
 

Pro pořadatele bylo nanejvýš potěšitelné, že vyhrála dvojice z motorexperťácké stáje, tzn. Jeníček a Mařenka Novákovi J (uprostřed Pepe Franc)

Po úmorném přemýšlení čekaly na hosty voňavé, barevné, dokonale chutnající dobroty, za které patří velký dík šéfkuchaři hotelu FIT, který ani letos nezklamal.
 

No a aby nebylo hostům teskno a tklivo, dobrou náladu udržovala mladá, ale skvělá cimbálová muzika Okybača.
 

Osobní i odborné debaty nebrali konce, ale nikomu to nevadilo. Pořadatele těší, že loučení bylo protkáno slovy díků, spokojenosti a dobré nálady.
 

Závěrečné a zcela upřímné díky patří všem, kteří tuto akci podpořili: profesním sdružením SAČR a SISA a také jejich prezidentům Ing. Lhotákovi a Ing. Sýkorovi, kteří se akce osobně zúčastnili, firmě Bosch, Fuchs Oil, Vena trade, TUV SUD, Technology-Garage s.r.o., Siems und Klein s.r.o., HD Elektronika SK, MPM Party stany Praha, celému týmu ploché dráhy, MOTOR expert s.r.o., mediálním partnerům – portálu motofocus.eu, časopisu Autoservis a Rádiu Haná.

Zdroj: Tisková zpráva MOTORexpert

 

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!