Bezpečný ohřev bez použití plamene

2. ledna 2017, 13:40

Firma ACI nabízí ve svém sortimentu indukční ohřívač Mini-Ductor® II. Rychle uvolňuje zarezlé a jinak „zakouslé“ matice a šrouby.

Mini-Ductor® II je v rámci Evropy jedničkou na trhu. Je ideální pro použití v dílnách, garážích a karosárnách. Pracuje efektivněji a šetří čas. Je energeticky účinný, výrazně bezpečnější a rychlejší než klasický hořák. Ohřívá kovové díly během několika vteřin a uvolňuje všechny druhy lepidel. S nahřívací deskou KZ E1091 je vhodný k demontáži lepených lišt a bočních skel.

Jak to funguje?
Vysoká frekvence magnetických pólů vytváří indukční teplo. Kovové předměty umístěné uvnitř magnetického pole se rychle zahřívají. Díky tepelné roztažnosti lze pak snadno povolit zatuhlý spoj. Pružné cívky se snadno dostanou i tam, kam plamen nemůže. Indukční nahřívač je proto rychlejší a bezpečnější. Nebezpečí poškození okolních oblastí ohřevu je při použití indukčního ohřívače výrazně nižší než při použití plamene.

Zde se můžete podívat na video, jak přístroj funguje.

 

Související články

ACI kalendář pro rok 2017
ACI kalendář pro rok 2017

Představujeme Vám ACI kalendář pro rok 2017, který je tentokrát zaměřen na auta, která už na první pohled vybízejí k výletu. Kalendář má podtitul AUTO VÝLETY – dvanáct zajímavých aut na zajímavých místech naší české země.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!