Auto Kelly: Aktualizovaná nabídka certifikovaných karosářských dílů

3. června 2013, 21:50

Auto Kelly přichází v těchto měsících s rozšířenou nabídkou karosářských dílů s označením TOP QUALITY (zkratka TOP Q., T. Q.), která nyní skýtá přibližně 2.000 produktů. Jedná se o díly podléhající přísným normám certifikačních organizací.

Systém certifikace zaručuje nejvyšší kvalitu
Mezi nejznámější certifikace patří TÜV SÜD, Centro Zaragoza a Thatcham. Aby produkt splnil podmínky pro získání certifikátu, musí projít řadou montážních testů na automobilech a kvalitativními testy, mezi něž patří zejména:
   • porovnání s originálním dílem v souladu s rozměry
   • adaptabilita s ostatními komponenty
   • jakost použitých surovin a jejich homologace
   • zkoušky životnosti (barvy, reakce na změny teplot)
   • test hořlavosti
   • crash test

Při splnění požadovaných testů jsou uděleny:
   • certifikát kvality pro konkrétní díl
   • právo používání nálepky certifikace kvality na patřičném dílu
   • právo užívání loga certifikační organizace na nálepce dodavatele

Jak testování probíhá?
Prvním krokem je vybrání několika důležitých bodů kde se sleduje rozdílná velikost spár mezi originálním dílem a dílem určeným pro aftermarket. Po změření velikosti spáry je originální díl demontován a vyměněn za aftermarketový díl, následuje opětovné měření a porovnání s normovanými hodnotami. V rámci testu se sleduje také kompatibilita s ostatními originálními díly, jako jsou světla, lišty světel, mřížky nebo masky. Posledním krokem je zpětná montáž originálního dílu, včetně kontrolního měření.

Každý takový díl je následně opatřen logem certifikátu. U těchto dílů můžete očekávat tu nejvyšší možnou kvalitu, zvýšenou odolnost včetně nadstandardního balení pro maximální eliminaci poškození během logistických a skladovacích procesů.

Ušetřete čas při montáži
Atraktivní možností, jak ušetřit čas při montáži je zakoupení nárazníku již ve stavu připraveným pro finální lak. Tyto nárazníky jsou podrobovány při nanášení základního nátěru tzv. „planoucí“ fázi. Za použití tepla na povrchu výrobku se mění její molekulární struktura. Otevřou se póry a umožní se tak správná přilnavost nátěru na výrobek.

Nátěr musí být odolný vůči rozpouštědlům a mít správnou přilnavost vrchního laku na základní nátěr. Plnicí vrstva musí být dostatečně silná, aby se zabránilo úplné ztrátě základního nátěru, je-li výrobek potřeba brousit.

Testování karosářského dílu přímo na vozidle – porovnávání karosářského dílu s originálním dílem


 

Související články

Magazín INFO AUTO KELLY 2/2013
Magazín INFO AUTO KELLY 2/2013

Firma Auto Kelly pro vás připravila další číslo magazínu plného novinek, zajímavostí a technických informací z Auto Kelly. Novinky a zajímavosti z Auto Kelly 44 Děkujeme za nákupy! 65 Aktuální přehled školení Produktové in formace a novinky 06 Rozšiřujeme nabídku motorových a převodových olejů STARLINE 08 DENSO: Další značka startérů a alternátorů v Auto Kelly […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!