Nově u Auto Kelly: Startéry a alternátory Valeo

1. srpna 2013, 21:25

Nově u Auto Kelly: Startéry a alternátory Valeo

Specialista nejen pro elektrické systémy
Historie Valeo v oblasti elektrických systémů se píše od roku 1923. Postupně k tomu přibývá v 70. letech minulého století výroba osvětlení vozidel. V roce 1984 kupuje Valeo firmu Ducellier a dostává se tak k výrobě startérů a alternátorů, které začíná dodávat do prvovýbavy. Ruku v ruce s tím se na trhu s náhradními díly rozvíjí i působení společnosti Valeo.

Valeo – největší evropský výrobce pro OE
S  přibývajícími  nároky  na  odběr  elektrické energie v automobilu v souvislosti s jeho  komfortním  vybavením  (rádio, navigace, klimatizace, asistenční systémy řidiče, vyhřívaná sedadla atd.) a zároveň  nároky na nižší spotřebu paliva i emisí musí být startéry a alternátory velmi výkonné, ale zároveň kompaktní a co nejlehčí. Právě o to se snaží vývojáři a technici v laboratořích a dílnách Valeo. Že se jim to daří, potvrzuje fakt, že  se  tato  společnost  postupně  stala největším  dodavatelem  startérů  do  prvovýbavy. O jejich výrobky je zájem u takových značek jako BMW, VW nebo Mercedes. A to už je skutečně známkou výborné kvality.

O společnosti Valeo
    • Valeo má výrobní závody ve Francii, Polsku, Brazílii a Koreji.
    • V současnosti je Valeo největším výrobcem do OE v Evropě.
    • Valeo je prvním dodavatelem startérů a alternátorů pro VW, PSA, Hyundai a Renault, první v alternátorech pro BMW a Mercedes.  
    
Víte, že…
    • Nové díly v zelených krabicích v nabídce Auto Kelly jsou totožné s díly, které Valeo dodává automobilkám do prvovýbavy.
    • Valeo vyrábí pro automobilky jeden startér nebo alternátor každou druhou vteřinu.
    • Každé třetí vozidlo v Evropě je z prvovýbavy osazeno startérem a alternátorem Valeo.
    • Největší výrobní závod alternátorů na světě (Étaples ve Francii) patří firmě Valeo.
    • Valeo je jediným výrobcem, který nabízí dvě různé technologie systému stop/start (jeden na bázi alternátoru přes řemen, druhý přes zesílený startér).

Související články

Speciální diagnostika SuperVAG pro koncernové vozy VW, ŠKODA, AUDI nově v Auto Kelly
Speciální diagnostika SuperVAG pro koncernové vozy VW, ŠKODA, AUDI nově v Auto Kelly

Auto Kelly nabízí ryze český diagnostický nástroj, jehož cílem je být nenahraditelným pomocníkem pro práci s koncernovými vozy. Tento produkt se uplatní jako hlavní diagnostika do dílen, které se zabývají pouze koncernovými vozy nebo jako doplňková diagnostika k multibrandové diagnostice do dílen, kde se pracuje se všemi značkami aut. Největší předností tohoto produktu je, že […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!