APM: Zimní novinky mezi kapalinami VIP

13. září 2013, 13:50

V širokém sortimentu autodílů a autopříslušenství z nabídky APM Automotive hrají důležitou roli technické kapaliny značky VIP, která před letošní zimou přináší dvě zajímavé novinky. Vedle nově inovované ostřikovací směsi v praktické koncentraci do -30°C je to především nová nemrznoucí chladicí kapalina VIP AntiFreeze G13.

Tento nejnovější typ nemrznoucí kapaliny do chladicích systémů splňuje novou normu VW TL774J a je určen především pro použití v nejmodernějších typech spalovacích motorů na bázi hliníkových slitin. Po odpovídajícím naředění s vodou chrání chladicí systém před mrazem, přehřátím a dlouhodobě i před korozí. Chladicí kapalina G13, která nahrazuje například ještě v loni u nových vozů Škoda používanou kapalinu G12++, má opět tradiční růžovo-fialovou barvu a je vyráběna na etylenglykolové bázi. Obsahuje organická aditiva, díky kterým zabraňuje usazování vodního kamene v chladicím systému a zvyšuje bod varu chladící náplně a přitom nepoškozuje pryžové spoje ani těsnění. Prodloužená výměnná lhůta kapaliny VIP Antifreeze G13 je pět let.

V aktuální předsezonní nabídce nemrznoucích kapalin VIP samozřejmě nechybí ani osvědčená modrozelená ´céčková´ kapalina ani růžová kapalina označovaná jako ´D´, která má uvolnění také pro normu ´F´.

Novinkou v sortimentu zimních ostřikovacích kapalin VIP je nová vůně, barva i balení oblíbené speciální mycí směsi VIP -30°C s nanočásticemi pro dokonalé odstranění nečistot bez mastného efektu. Oranžová kapalina parfémovaná melounem a kiwi bude dodávána mimo jiné i ve třílitrovém kanystru s praktickou nálevkou. Nová ´třicítka´ stejně jako všechny ostatní ostřikovací kapaliny VIP neobsahuje methanol.

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!