Jubilejní rok APM Automotive

17. dubna 2014, 10:04

Hned dvě významná jubilea slaví v roce 2014 společnost APM Automotive dodávající široký sortiment náhradních dílů, příslušenství, autodoplňků a servisního vybavení pro osobní i užitková vozidla. Především je to 20. výročí založení firmy, která se z malého regionálního dovozce dílů z Německa stala třetím největším hráčem na českém aftermarketovém trhu se sítí pětadvaceti vlastních poboček a úspěšným servisním konceptem AutoPROFITEAM. A právě ten rovněž slaví ´kulatiny´, neboť jeho projekt byl představen na jaře roku 2004, tedy před deseti lety.

Historie společnosti se začala psát přesně 29. března 1994, kdy byla v západočeské Kdyni nedaleko od česko-německé hranice založena společnost Autoprogress-Markmiller APM-Automotive s.r.o., dceřiná společnost obchodního impéria Ernst Markmiller GmbH z německého Deggendorfu. Z malé firmy s pár zaměstnanci se pak postupem času stal jeden z nejvýznamnějších českých distributorů autodílů, který od roku 2008 používá zkrácený název APM Automotive s.r.o. „Bylo nás sedm a začínali jsme s Favoritem a ojetou dodávkou. Nebyly maily ani mobily, když se dařilo, fungovaly faxy. Zboží se posílalo vlakem a přepnout z Novelu do Windows 3.1 trvalo pět minut. Faktury jsme psali ručně a na zboží jsme měli karty v pořadači. Tomu se dnes už nechce ani věřit,“ vzpomíná ing. Svatopluk Krejsa, jednatel společnosti, která v současnosti působí po celé České republice, zaměstnává bezmála čtyři stovky zaměstnanců, dosahuje miliardového ročního obratu a auta s jejím zbožím každý den ujedou vzdálenost rovnající se obvodu zeměkoule. Centrální sklad přitom stále sídlí ve Kdyni, kam denně proudí zásilky od více než 180 různých dodavatelů z celého světa.

Bohatý sortiment
Sortiment APM Automotive je nesmírně široký a zahrnuje nejen veškeré náhradní díly na všechny běžné vozy, ale také kvalitní nářadí, servisní přípravky a dílenské vybavení potřebné pro profesionální automobilové opravy. Napříč celým sortimentem přitom nabízí jak špičkové produkty prémiových značek, tak jejich cenově výhodnější neznačkové alternativy. Nabídka autodílů, příslušenství i dílenského vybavení je přitom neustále doplňována a optimalizována podle aktuálního vývoje trhu a potřeb zákazníků.

Těm je průběžně přizpůsobován také webshop APMCat (http://webcat.apm.cz/), tedy přehledný vyhledávací a objednávací katalog, jehož první verze si záhy po svém spuštění v roce 2004 získala nejen velkou oblibu zákazníků, ale i punc nejlepšího vyhledávače dílů na českém trhu. A ve stejném trendu pokračuje i nová verze spuštěná na podzim 2012, která přinesla větší celkovou přehlednost a řadu nových funkčností pro rychlejší a snadnější vyhledání a objednání potřebných autodílů a příslušenství. Stejně jako u předešlé verze lze vyhledávat zboží i bez přihlášení, ale objednávání je možné pouze pro přihlášené registrované uživatele. Zájemci o registraci mohou kontaktovat nejbližší prodejnu nebo regionálního obchodního zástupce APM Automotive.

Nejen autodíly
APM Automotive je v poslední dekádě také partnerem řady závodních týmů a jednotlivců snad ve všech oblastech motorsportu. S modrobílým logem APM bojovala za tu dobu více než stovka závodníků a jejich záběr je široký od regionální působnosti až po špičkové legendy či držitele titulů místra České republiky a reprezentantů v zahraničí.

APM Automotive se také každoročně podílí na různých dopravně-bezpečnostních akcích, při kterých spolupracuje mimo jiné s Policií ČR a na kterých motoristé mají příležitost zdarma otestovat funkci tlumičů pérování, kvality brzdové kapaliny či nemrznoucích směsí. Vyhlášené jsou také domácí veletrhy APM Automotive pořádané přímo v kdyňském centrálním skladu společnosti, které se pokaždé staly velkou společenskou událostí s účastí mnoha světoznámých dodavatelů, závodních týmů i populárních osobností. 

Servisní koncept
Už deset let je APM Automotive také zřizovatelem servisního konceptu AutoPROFITEAM. „Když tehdy začínal, kroutili mnozí servisáci nechápavě hlavami. Zdál se jim zbytečný. Ale my jsme věřili v sílu našeho projektu a čas nám dal za pravdu. AutoPROFITEAM, jehož hlavní filozofií od začátku byla nabídka komplexního řešení pro autoservisy a obchodníky v autobranži, se stal známkou kvalitních služeb v oblasti opravárenství i mezi motoristy,“ říká Josef Polák, který má v APM Automotive budování servisní sítě na starosti. V současnosti AutoPROFITEAM sdružuje více než šest stovek nezávislých i značkových autoservisů a opraven a vedle kvalitních náhradních dílů a propracovaného systému školení jim nabízí také technické informace a odborné poradenství. Navíc zastřešuje i specializované koncepty Climatic centrum APM, Podvozkové centrum APM Bilstein a Brzdové centrum APM, pod jejichž ´křídly´ se členské servisy stávají certifikovanými specialisty na dané servisní úkony.

Mezi nej
V rámci tohoto servisního konceptu se společnost APM Automotive zabývá také prodejem servisní a garážové techniky.  Maximální důraz je kladen na šíři nabízeného sortimentu i na komplexnost souvisejících služeb, stejně jako na profesionalitu prodejně- technických poradců. A tak se o prodej diagnostiky a s ní související nadstavbové služby starají tři zkušení diagnostici, své specialisty má také garážová technika či klimatizace a k dispozici je i oblíbené prezentační auto s nářadím a přípravky. Servisy zapojené do AutoPROFITEAMu a jeho specializovaných konceptů navíc mohou využít výhodnějších podmínek při půjčování některého speciálního vybavení, jako je třeba mobilní tester tlumičů s možností nabídnout motoristům testování jako službu navíc. Mezi hlavní výhody členství ale patří přístup k aktuálním technickým informacím a systém celoživotního vzdělávání probíhající ve špičkových vzdělávacích zařízeních a prostřednictvím profesionálních lektorů. Přitom u školení či licencí technických dat mají členové konceptu zvýhodněné ceny (některá školení jsou pro členy dokonce zdarma) i možnost ´platit´ bonusovými body.

Související články

APM Automagazín jaro 2014
APM Automagazín jaro 2014

V minulých dnech vydala společnost APM Automotive další číslo časopisu pro své zákazníky. APM Automagazín jaro 2014 přináší celkem 44 stránek technických tipů, informací o sortimentu či službách a spoustu jiného zajímavého čtení. Aktuálním vydání magazínu pro zákazníky APM Automotive se zaměřuje např. na on-line technické databáze či tematiku letních pneumatik a jejich každoročního přezouvání. […]

APM: Nový „Katalog klimatizační techniky“
APM: Nový „Katalog klimatizační techniky“

Před letošní letní sezonou vydala společnost APM Automotive aktualizovaný Katalog klimatizační techniky 2014 s letošní nabídkou plniček klimatizací za akční netto ceny. Všechny plničky jsou navíc nabízeny bonusem – s chladivem ZDARMA. Na 16 stranách katalog představuje nejen celý sortiment automatických plniček, ale také vybrané nejžádanější příslušenství pro servis automobilových klimatizací jako servisní přípojky, O-kroužky, […]

APM: Díly řízení NK s tříletou zárukou
APM: Díly řízení NK s tříletou zárukou

Až dosud společnost APM Automotive s úspěchem nabízela jen brzdové a spojkové díly NK. Nově ale bylo do katalogu zařazeno cca 2.800 položek nejrůznějších dílů řízení (ramena, stabilizátory, čepy, silentbloky…), z nichž přes 1.200 bude skladem a tedy dostupných do druhého dne od objednání. Stejně jako u brzdových a spojkových dílů tak se také dílů […]

Komentáře

Komentář musí být delší než 5 znaků!

Potvrďte prosím předpisy!

Ještě nikdo tento článek nekomentoval. Buďte první!